Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Wizażanki we Francji ?
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2011-09-22, 09:08   #877
klora
Rozeznanie

Dot.: Wizażanki we Francji ?

Cytat:
Napisane przez buddha.b Pokaż wiadomość
A wiesz,że coś w tym jest :P Najlepsze jest to,że Paryż jest strasznie brudny,zwłaszcza metro,ale z drugiej strony większość Francuzek ma świetną cerę co jest trochę zaskakujące.Myślę,że na to składa się oczywiście więcej czynników-styl życia,dieta no i geny,a być może klimat Paryża to dodatkowy czynnik sprzyjający.Co do włosów,to ja po jednym dniu czuję zdecydowanie,że muszę je umyć i zmyć właśnie ten kurz z metra ,więc tu jakiejś poprawy nie zauważyłam,ale jeśli chodzi o cerę to jest ok

Klora, jeśli chodzi o knajpki w Paryżu to ja mogę Ci polecić nie tyle konkretne restauracje,ale raczej miejsca gdzie bez trudu znajdziesz coś fajnego.Pierwsze z brzegu to Saint Michel (stacja metra: Saint Michel,wyjście jest zaraz koło fontanny).To niedaleko Notre Dame.Jest tam pełno restauracji z typową francuską kuchnią,ale są też różne inne knajpki,np.indyjskie czy greckie Spokojnie można znaleźć fajne menu na kolację(przystawka,danie główne,deser) za około 20€ od osoby plus 5-8€ za karafkę wina.Zawsze jest tam pełno ludzi.Podobnie jest na Montmartre,można wysiąść na stacji Anvers (przy Sacre Coeur),Pigale lub Abbesses (to już centralnie Montmartre, o ile się nie mylę :P).
Dobrze i w fajnym klimacie można też zjeść w okolicy Chatelet.
Jak już zmęczy Was zwiedzanie to polecam chwilę relaksu w jednym z licznych parków.
Jardin des Plantes,Les Jardins du Luxembourg czy położony trochę dalej od centrum Parc de Buttes Chaumont z jeziorem i wyspą,z której jest fantastyczny widok na Sacre Coeur
Zrobiłaś już rezerwację w tym hotelu? Widzę na mapie,że najbliższa stacja metra do dopiero Gare de Lyon.Ale sam hotel wygląda fajnie
tak, zrobilam...sam hotel wydaje sie byc calkiem porzadny, ogladalam pelno zdjec podroznych hoteli, ktore bralam pod uwage i wiekszosc za cena 115 euro za dobe miala dosc niski standard, mimo ze na oficjalnych zdjeciach wszystko piekne
ten jest bez zarzutu i ma wifi za darmo co dla mnie tez bylo istotne, co do lokalizacji to chyba nastawiam sie na metro
przy okazji, ogladalam w kilku netowych aptekach kosmetyki i ceny sa troche tansze niz u nas, co prwda pewnie tylko on-line ale jednak i sporo jest produktow u nas niedostepnych z biodermy czy avene lub mniej znanych marek w Polsce
dzieki za namiary na knajpki, na pewno skorzystam co prawda za wiele tego nie planuje, bo jednak 50 euro na 2 osoby jednorazowo juz boli a co dopiero codziennie
czy kolo mojego hotelu jest jakis supermarket?
klora jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując