Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Jak rządzi nami BIUROkracja - sprawa KNP
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2011-09-22, 14:19   #3
kennedy
Zakorzenienie

Dot.: Jak rządzi nami BIUROkracja - sprawa KNP

Cytat:
Napisane przez Kreskaaa Pokaż wiadomość
Przed wyborami wizaż uaktywnił się politycznie. Nikt jednak nie poruszył tematu, który moim zdaniem jest bardzo znaczący i niestety źle świadczy o stanie naszego państwa...

Jak wiadomo, do startowania na terenie całego kraju potrzebne jest zarejestrowanie 21 list (na 41 możliwych). Komitet Nowej Pawicy złożył wymaganą liczbę podpisów w terminie (z tego co pamietam miał nawet 2-3 okręgi w zapasie) jednak wyłącznie z powodu opieszałości urzędników komisji wyborczych, 20 i 21 lista zostały zaakceptowane już PO terminie.

Prawo nie przewiduje niestety złośliwości i lenistwa urzędników, dlatego rozstrzygnięcie sprawy możliwe jest dopiero... PO wyborach. KNP nie ma więc innego wyjścia, jak wystartować jedynie w połowie okręgów - pomimo tego, że konstytucjonaliści uznają ich rację. Jeśli wtedy udowodnią, że niesprawiedliwe postępowanie PKW wpłynęło na wynik wyborów (czyli gdyby dostali np. 4%) bardzo możliwe jest ponowne rozpisanie wyborów. Brzmi nieprawdopodobnie??

O sprawie wspomniało nawet tvn24 (wyjątkowo rzetelny materiał, polecam-to tylko 12 minut)

Sprawa jest bezprecedensowa, niestety większość mediów kompletnie ją pominęła! tvn na skali ważności umieściło ją za Tuskiem w koszulce siatkarzy i Kaczyńskim jedzącym chleb, wzmianka była także w Rzeczpospolitej.

Ciekawa jestem, czy słyszałyście o tym wydarzeniu i co o nim myślicie..???

---------- Dopisano o 14:11 ---------- Poprzedni post napisano o 12:51 ----------

hop hop
Moze troche smierdzaca sprawa, powinni walczyc o swoje.
Tyle ode mnie bo jak widze jakakolwiek ^nowa^ prawice to automatycznie mnie nie interesuja jej poczynania.
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”.
kennedy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując