Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Ocena pielęgnacji początkujących z filtrami, kwasami i generalnie biochemią
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2011-09-22, 16:10   #4098
Melya
Zadomowienie

Dot.: Ocena pielęgnacji początkujących z filtrami, kwasami i generalnie biochemią

Mam skórę tłustą, szczególnie w strefie T, trądzikową i na dodatek naczynkową. Będę wdzięczna za podpowiedzi odnośnie mojej pielęgnacji. Obecnie wygląda ona następująco:

Rano:
- żel Avene Cleanance do mycia twarzy,
- krem Humektan,
- puder bambusowy z BU jako primer + podkład mineralny EDM utrwalony hydrolatem oczarowym z BU.
Nie mogę się przekonać do filtrów, nie bijcie!

Wieczorem:
- olejek pomarańczowy z BU do demakijażu,
- żel Avene Cleanance do mycia twarzy,
- hydrolat oczarowy w charakterze toniku,
- krem Humektan,
- na większe niespodzianki olejek z drzewa herbacianego / pasta cynkowa.
Raz w tygodniu robię peeling enzymatyczny i stosuje maseczkę z zielonej glinki.

Odnośnie żelu do mycia twarzy - mam zamiar wypróbować tak zachwalany Babydream. Ostatnio mam problem z silnym łuszczeniem się skóry w okolicach nosa i na czole, nie mam pojęcia, czym to może być spowodowane. Na pewno to nie kolorówka - sprawdziłam. Myślę, że mogłabym zmienić Humektan na coś mocniej nawilżającego, ale się waham... Czytałam dobre opinie o Fitomedzie tradycyjnym, zastanawiam się też nad połączeniem olej + żel hialuronowy. Od jakiegoś czasu mam tez problem z moim ukochanym hydrolatem oczarowym - kiedy spryskuję nim twarz po wykonaniu makijażu, odczuwam nieprzyjemne mrowienie... Może powinnam go na pewien czas odstawić i stosować inny? Zaczynam też kurację przeciwtrądzikową, ale o tym napiszę w odpowiednim wątku.

Edytowane przez Melya
Czas edycji: 2011-09-22 o 17:53
Melya jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując