Zakorzenienie
|
Dot.: Kolekcja zimowa jest świetnej jakości, niech każda maniaczka u nas się rozgości
Dzień dobry
Cytat:
Napisane przez Dominiique
IDUŚ, zapytałam męża, jest prawnikiem, oto, co napisał Ci:
Facet nie ma co do gadania... Sprzedałaś samochód jako osoba fizyczna, zatem zawarłaś z nim umowę typowo cywilnoprawną, nie zaś jako przedsiębiorca z konsumentem umowę konsumencką. W przypadku umów konsumenckich istnieje możliwość zwrotu towaru do 10 dni, ale też nie każdego towaru, np. bodajże książki są wyłączone spod tego reżimu. Nie wiem, czy nawet nie samochody... Ale nie to jest tu clue... Musiałabyś być co najmniej przedsiębiorcą (w sensie sprzedawać auto i w umowie być wpisanym jako np IDUŚ Firma Handlowa, czy inaczej  ), żeby facet mógł mieć cokolwiek w tym temacie do powiedzenia. Auto sprzedałaś jako osoba fizyczna Iduś XYZ, zamieszkała tu i tu. Dodatkowo skoro facet sam widział wady pojazdu, więc sam się godził na zakup pojazdu z takimi czy innymi usterkami, a nonsensem jest, że po fakcie poszedł sobie do mechanika (zapewne znajomego), który stwierdził że auto nie jest wart tyle ile za nie dał... jego problem (faceta), mógł, przychodząc oglądać auto, zabrać znajomego mechanika, który ocenił by stan pojazdu. Krótko mówiąc facet jest w błędzie, a o wadach, którymi dotknięty był przedmiot transakcji doskonale wiedział
PS. mam nadzieję, że spisaliście umowę?
|
Ale fajnie mamy własne porady prawnicze hihihi
Dokładnie tak, słuchaj IDUŚ Tej pani i jej męża mógł zamiast szwagra wziąć mechanika ze sobą jak oglądał samochód teraz to cię może cmoknąć i niech lepiej przeczyta ten artykuł na którego podstawie uważa że może zwrócić i komentarz do niego a nie Cię straszy.
Cytat:
Napisane przez roxana222
Minie, minie  Herbatka w rączkę i pod kołderkę 
Ja właśnie wróciłam od dermatologa i prawie 100 zł w plecy 
|
Roxi za co wydałaś 100 ? u prywatnego byłaś ? ... weź mnie nie strasz bo też muszę iść do lekarza :/ ale zacznę od pierwszego kontaktu może skierowanie mi da , albo chociaż poleci jakiegoś 
Ed: już odczytałam że trądzik w Łodzi byłaś czy u siebie gdzieś ? bo szukam jakiegoś który mnie nie odprawi mówiąc że powinnam łykać witaminki :P a jeśli nawet to poleci coś silniejszego niż te tradycyjne bez recepty :P
Cytat:
Napisane przez dor1kaaaa
|
może nie sprawdził wszystkich jeszcze ... uroki nazwiska na "S" ... ale teraz to mam większą ochotę strzelić koleżance bo już któryś raz tak straszy ... a ona ma nazwisko na B ... więc jak zwykle ona wyniki ma jako jedna z pierwszych 
Już mi też mój "prywatny internetowy" lekarz powiedział że powinnam znaleźć w domu coś relaksującego , kąpiel, herbatkę, jogę, ćwiczenia, seriale, cokolwiek i robić sobie przerwy jak się zaczynam denerwować
/A.H/
Edytowane przez farfalla
Czas edycji: 2011-09-29 o 09:42
|