TVP a Religia
Witam.
To pytanie umieściłam i intymnie bo na plotkowym jakoś mi nie pasowało z tego względu że chodzi mi o odczucia religijne, jak coś proszę przenieść.
Ostatnio czytałam jak to hierarchowie kościoła bojkotują Nergala w VOP, że to satanista, że darł biblię, że w każdy możliwy sposób bezcześci nasz kraj. Ma być mordercą demokracji, którym się nawet straszy dzieci na lekcji katechezy.
I tu moje pytanie do was jak wy odbieracie jego obecność? Ja po przeczytaniu tych newsów przyznam zobaczyłam jeden odcinek z nim i jakoś nie widziałam żeby zachowywał się w kontrowersyjny sposób.
Więc tak:
Czy ateista nie ma miejsca w TVP?
Czy jego obecność wpłynie na społeczeństwo na tyle że będą słuchać jego aaaaaaaaaaaaaaaaaaa, i uzyska rzesze fanów(nawet młodzieży słuchającej teraz Rihanny lub czegoś podobnego)?
Dlaczego nie bojkotuje się produkcji z homoseksualistami których też potępia kościół?
Dlaczego w zadzie mają goliznę i przemoc która często gości w Telewizji Publicznej?