2011-09-30, 09:55
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: EKO-rodzicielstwo
No ale mówi się, żeby kosmetyków dla dzieci używać jak najmniej, nie smarować oliwkami, jeden łagodny apteczny kosmetyk do mycia i wystarczy. Nie używać chustek do wycierania pupy, tylko przemywać wodą, chyba ze na wyjścia. Każdy rozsądny rodzic chce przede wszystkim dziecku nie zaszkodzić. Tyle że z drugiej strony mnie śmieszy tez takie wielkie skakanie wokół noworodków, gotowanie im jedzonek, dbanie o zdrowe żywienie, a jak dziecko trochę podrośnie, to już do menu wjeżdżają słodkie jupiki, soczki, chrupki, bakusie, danonki, chipsy i tak dalej - widzę, co ludzie kupują w sklepach, i nieważne, że lato czy jesień i pełno tanich świeżych warzyw i owoców wszędzie. To już wtedy to jedzenie w słoiczkach nawet z MOM (afera Gerbera) wydaje się najmniej szkodliwe.
---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:53 ----------
Cytat:
Napisane przez ilonkaczapela
Vixen, jeśli boisz się tej ropy, chloru i wszystkich rakotwórczych substancji z pampersów a nie będziesz mogła zawsze użyć wielorazówki to jest też alternatywa z jednorazówek - pieluszki na bazie skrobi kukurydzianej.
Ja je widziałam gdzieś na stronie z pieluchami i podpaskami wielorazowymi, ekodzieciak chyba.
|
Tylko wiesz, ile to jeszcze kosztuje, bo pozbawiać się wszelkich przyjemności na rzecz pieluszek to nie zamierzam, w drugą stronę też przeginać nie warto i się wkręcać w ekstremalne ekoklimaty, bo człowiek by zwariował
|
|
|