2011-10-01, 08:50
|
|
Zadomowienie
|
Dot.: Emiraty Arabskie - Abu Dhabi, Ajmān, Dubai, Fujairah, Ras al-Khaimah, Sharjah,
Cytat:
Napisane przez myaja
Witam serdecznie 
Drogie koleżanki i specjalistki Emiratów A. 
W innym poście już pisałam, że z mężem szukamy miejsca dla siebie  i tak wędrujemy palcem po globusie w poszukiwaniu tego jedynego ...
od kilku dni wczytuje się w wasze posty i pomyślałam dlaczego nie? Może właśnie Emiraty, być może nie na zawsze, nie dożywotnio, ale spędzić tam choćby rok czy dwa - było by niesamowicie ... a od kogo uzyskam kilku informacji jak nie od Was?
1. jaki język jest tam językiem obowiązkowym? w pracy, w szkole, sklepach czy urzędach? (umiemy na razie jedynie j polski)
2. czy są jakieś restrykcje czy prześladowania wobec chrześcijanin?
3. czy często można spotkać naszych rodaków? (be znaczenia w której części)
4. gdzie szukać ewentualnych ogłoszeń o prace?
5. jak wygląda podjęcie tam pracy w zawodzie mgr fizjoterapeuty z doświadczeniem w zawodzie? ciężko ją dostać? jak wyglądają zarobki? czy jedna osoba byłaby w stanie utrzymać dom, żonę i dziecko?
6. ja wyglądają tamtejsze szpitale? porody?
to tak z grubsza... przepraszam jeśli nadwyrężam waszą pomoc  ale będę wdzięczna za KAŻDĄ odpowiedź 
|
odpowiem na parę pytań, na które odpowiedzi wyczytałam z wątku. na przyszłość, radze uważnie czytać, bo Eva nie lubi się powtarzać 
1. językiem obowiązkowym jest język angielski
2. nie wydaje mi się
4. np. https://www.jobsindubai.com/Default.asp
pozdrawiam
|
|