2011-10-05, 14:18
|
|
|
Raczkowanie
|
Dot.: Nieudane farbowanie - jak szybko rozjaśnić włosy?
Cytat:
Napisane przez JeffreeStar
Jezeli taki temat juz zostal zalozony to przepraszam, niemniej jednak jestem zestresowana i nie mam nawet glowy do szukania. :/
No dobra, moje naturalne włosy sa koloru ciemny blond, od niedawna posiadalam jasny blond, po wczesniejszym dwukrotnym rozjasnieniu (pierwsze to sciaganie starej farby - czarnej), jeszcze troche zoltawy, lecz jasny. Poszlam do fryzjera zafarbowac odrosty, z tym, ze... z mojego jasnego blondu zrobil sie ciemny braz. Nie wiem jak to mozliwe, po prostu mam brazowe wlosy. Kosmetyki uzywane przez moja fryzjerke sa firmy Alfaparf, w kazdym razie pamietam ze pierwsze farbowanie to bylo nalozenie odrobiny platyny z srednio-jasnym blondem. Fryzjerka raczej nie pomylila pigmentow czy cos, powiedziala mi, ze czasami wlosy mocno rozjasnione bardzo lapia farbe i po prostu wychodzi takie cos, ALE to sie niby ma zmyc po kilku myciach glowy i wroci mi stary, jasny blond. Myje teraz wlosy 3 razy dziennie i sa takie same, woda nie jest zabarwiona, recznik tylko troche sie pobrudzil :/
No dobra, ale ta farbe trzymalam na glowie przez 10 minut + TO JEST PRAWIE PLATYNA??!!
Jestem zrozpaczona bo w tym brazie czuje sie okropnie, zawsze lubilam brazowe wlosy ale u mnie to jakas masakra, gdyby jeszcze to byla jakas ladna czekolada, a to taka sra*a :/
Moze ktos poradzic, co mam zrobic, zeby pozbyc sie tego czegos i wrocic do blondu? Byle nie kolejne rozjasnianie, bo prawdopodobnie musialabym rozjasniac dwa razy, bo za pierwszym wyszly by rude. :/
|
Poczekaj ze dwa tygodnie i myj wlosy szamponem przeciwlupiezowym, wymywa on ciemne farby. A potem poloz na to jakas jasna farbe, ja polecam wellaton 10.0, jasny rozswietlony blond, uzywalam go jak jeszcze farbowalam na blond i wychodzil bardzo ladny. Nie uzywaj rozjasniacza w kazdym razie, wlosy Ci sie zniszcza, a na dodatek wyjda zolte.
|
|
|