Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Włosy na blond farbujemy i o życiu dyskutujemy. Cz. XIV
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2011-10-05, 18:27   #162
necia84
Raczkowanie

Dot.: Włosy na blond farbujemy i o życiu dyskutujemy. Cz. XIV

Cytat:
Napisane przez Vea Pokaż wiadomość
A ja mam pytanie do Was, doświadczonych blondynek - czy któraś z Was potrafi rozszyfrować, co oznaczają numerki w Londa Color Blend? Chodzi mi o 38 (beżowy blond, ale czy ta 3 oznacza, że będzie to ciepły beż?), jak również o nr 89 (platynowo-srebrny -choć na opakowaniu tak nie wygląda, ale co oznacza ta 8 i 9? to jakieś fiolety czy coś innego?

Pytanie 1: Czy do tego kolorku 89 z londy (jest fajnie chłodny, ale nie mega na opakowaniu) mogę dodać oksy 6% zamiast wody, która jest fabrycznie w pudełku (nie chcę zbyt jasnych włosów - cel: lekkie przyciemnienie) i ewentualnie do tego mogłabym dodać 1/2 tego beżowego blondu w celu uniknięcia zbyt srebrnego efektu - czy coś takiego by wyszło w ogóle?

Pytanie 2: Jeśli opcja nr 1 jest wg Was niewłaściwa bądź wyszłoby z tego "niewiadomo co" to może któraś z Was wie, jaką farbką uzyskać taki kolorek jak na opakowaniu Garnier Nutrisse nr 81 (foto koloru w załączeniu)? Boję się tej nazwy "wanilia" na pudełku (będzie ciepły????), a na wizazu czytałam, że garnierki wypłukują się totalnie na rudo, dlatego najprostsza opcja zafarbowania tą farbą wzbudza moje obawy, choć kolorek jest boski - stąd też moja koncepcja na pomieszanie tej londy beżowej z tą chłodną - może to dałoby mniej więcej taki efekt?
głowy uciąć nie dam, ale jak już kiedyś dziewczyny rozszyfrowały londy naturals chyba czyta się od tyłu, to pewnie londe blend też, czyli wg mnie będzie to 8/3 złoty blond, tak samo 89 byłby 9/8, w palecie kolestonu 8 oznacza perłę( a 6 fiolet a to chyba to samo więc nie wiem jaka różnica między 8 a 6)
porównywałam kiedyś palete prof londy i welli i były takie same oznaczenia
necia84 jest offline Zgłoś do moderatora