2011-10-05, 18:45
|
|
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Sierpniowe Panny już za mąż poszły, czas zacząć rozmowy bez litości-Sierpniówki
Cytat:
Napisane przez the rock
Ja jeśli chodzi o architekturę, to jestem miłosniczką nowoczesnych, bryłowych domów (na szczęscie TŻ tez  )
Jeśli dane nam będzie się kiedyś budowac, to na pewno w takim stylu. Duże przestrzenie z ogromnymi oknami tarasowymi
http://www.assaprojekt.pl/domy.php?id=58
|
No to widzę, że w tym temacie też się zgadzamy Kocham takie nowoczesne domy i moim marzeniem jest mieć okna od ziemi do sufitu. Mój mąż woli raczej klasyczne budownictwo, ale takie okna już mi obiecał 
Ostatnio już też prawie kupiliśmy działkę
Cytat:
Napisane przez anetkaw2
Przepiękne te Wasze projekty  My uznaliśmy, że nie chcemy się budować. Oby dwoje przechodziliśmy przez to w młodości - moi rodzice budowali się 10lat(!) a mojego TŻ 5 i wiemy co to załatwianie wszystkich papierów, pozwoleń, szukanie robotników. Postanowiliśmy, że jak odłożymy pieniążki to dociągniemy troche kredytu i kupimy sobie śliczne mieszkanko w bloku  Zresztą zawsze chciałam mieszkać w bloku w mieście, mieć wszędzie blisko i jedynie czym się martwić to to, że sąsiada pies szczeka po nocy 
|
ja mam wręcz odwrotne odczucia co do bloku...wciąż słychać jak sąsiedzi spuszczają wodę, schodzą po klatce. Na parkingu mamy psychola, który upatrzył sobie jedno miejsce i jak ktoś na nim stanie to ten rysuje mu samochód...
Marzymy więc o własnym domu z ogródkiem, o wychodzeniu na własną trawę, o kawie pitej na tarasie kiedy jest się jeszcze w piżamie ...poza tym Mąż chce mieć własny garaż, bo renowuje stare motocykle i dzięki temu będę mogła mieć go pod bokiem...
Wiemy też, że są minusy mieszkania w domu, odśnieżanie, koszenie czy szczekające psy sąsiada...no ale przecież psy w bloku też szczekają
|
|
|