Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Chcę mieć psa - pytania, problem z wyborem, jak się przygotować - WĄTEK ZBIORCZY
Podgląd pojedynczej wiadomości

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2006-10-29, 13:47   #260
bellissa
Zadomowienie

GG do bellissa
Smile Bedę miała szczeniaczka (buldożka francuskiego)-pomóżcie-jak się nim zajać?

Już niedługo zawita prawdopodobnie do mojego domu buldożek francuski juz nie moge się doczekać Jest tylko jeden problem- nie mam dużego doświadczenia a chciałabym o niego zadbać jak najlepiej. Więc moze troszke mi pomożecie? Piesek bedzie miał 2 miesiące więc będzie zupełnie malutki Kupuję go z hodowli więc będzie szczepiony ale nie wiem kiedy powinnam iść z nim znowu do weterynarza na jakieś kolejne szczepienia? Nie wiem też czym najlepiej karmic takiego małego szczeniaczka? Szukałam różnych informacji ale niewiele znalazłam Czy może być to suchy pokarm dla szczeniaczków np. royal (gdzieś czytałam żeby zamaczać go w wodzie albo mleku?) i oprócz tego mięsko (np gotowana wołowinka, kurczak itp.) + ryż+ marchewka? Oprócz tego czytałam że można podawać takie dania dla niemowlat w słoiczkach np. grebera (np kurczak z warzywami itp.)? Czy są one odpowiednie dla szczeniaczka? Tego gerbera są też zupki, moze też można dawać coś takiego? Oprócz tego myślałam o jakiś jogurtach naturalnych np z żółtkiem (słyszałam że dobrze podawać żółko?)
Nie wiem czy można takiemu 2 miesięcznemu pieskowi dawać też surowe mięsko? Albo pokroić chlebek z szynką?
Oprócz tego mam pytanie odnośnie wyprowadzania na siusiu. Przypuszczam, że jak piesek zjawi się u mnie może juz leżeć śnieg i być zimno więc czy można takiego małego pieska normalnie wyprowadzać juz od początku? I jak często?
Przepraszam za może głupie pytania ale naprawdę nie mam doświadczenia jeżeli chodzi o pieski a chciałabym się zająć moim jak najlepiej Mam nadzieję, że niedługo będę mogła wkleić jego zdjęcia
Pozdrawiam serdecznie
bellissa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując