2011-10-06, 12:37
|
#434
|
|
Wtajemniczenie
Zarejestrowany: 2005-10
Lokalizacja: Gdańsk
Wiadomości: 2 168
|
Dot.: CzarnaZuzia wymiata - jesienna odsłona!
Hej 
Wróbliku, Tymeno - dziękuję za typy , muszę wypróbować 
Ja z kolei mogę polecić Rilette Francuskie Tarczyńskiego, też pyszota.
Cytat:
Napisane przez czarnazuzia1
czeee
Magneciu ja,ja jadlam taka kielbaske  ojejjjjjjjjeujeujeu ,oslinilam sie ,moja ciocia robiła do sloików......niestety nie moge sie dowiedziec jak ....
a tak se mysle ,ze taka zrobiona masa kielbasiana ,lozona do słoika i zagotowana to bedzie nie do smarowania?
a i iszcze mi sie przypomnialo,że wszelakie miesiwa przyprawione i zasłoikowane sa doskonałe
Ja robie smarowidlo do chlebka...topie słoninke,dodaje czosnek,jabluszko ,majeranek ,pieprz ,sól mielonego mięska ...nie pisze proporcji bo robie na oko.To wszystko sobie po mału sie topi ,pózniej zlewam w sloiki i do chlebka.... idealne do smarowania
|
Teresko, ja do dziś pamiętam ten smak , ale też już nie mam kogo zapytać.
Tamto to było coś pomiędzy kiełbasą a metką, i w smaku, i w konsystencji.
Mój małż robi mielonkę w słoiku i wychodzi taka, że palce lizać, ale to jeszcze nie to 
Dzisiaj właśnie będzie produkował, już się nie mogę doczekać 
A Twój przepis brzmi smakowicie, muszę wypróbować 
A co do bólu głowy, to Ci bardzo współczuję 
Może melisa wypita przed snem trochę by pomogła?
Chyperku, ja polecam bazę pod cienie Lumene
|
|
|