2011-10-06, 12:58
|
|
|
Zadomowienie
|
Dot.: Offtopowo - Dukanowo czyli dyskusje o polityce i piłce nożnej;)
Cytat:
Napisane przez blair witch
Chyba sobie nie zdajesz sprawy jakie katusze psychiczne i zaburzenia mogą powodować kompleksy  Co jest dziwne, bo przecież powinnaś.
Może nie zauważyłaś, ale zanim Magda napisała, to w poście do Ciebie napisałam, że sukcesy platformy WKLEIŁAM na poprzedniej stronie. Wkleiłam, nie zapisałam  No ale Ty czytasz wybiórczo i bez zrozumienia kompletnie, więc wątpię żebyś zwracała uwagę na to, co ktoś pisze. Wybierasz sobie jedno i jedziesz z tym. Przykładem jest chociażby ten post, który cytuję. Wybrałaś sobie jedno zdanie z całego mojego elaboratu, i będziesz je wałkować do śmierci  To takie... platformowe 
|
wybacz ale jakos nie widze zeby Kostka czytala wybiorczo. Zreszta jak sama powiedziala nie byla za PO, ale pewnie tego nie wiesz bo czytasz wybiorczo. Przepisywanie bezmyslne argumentow na cala strone przeciwko PO jest smieszne. Tez moge Ci wkleic cala strone zarzutow przeciwko PIS. Mowisz, ze jestes osoba myslaca, a nie slepa wierzaca w to co w tv czy w prasie. Nie widzisz zatem, ze mamy swiatowy kryzys finansowy, ktory puka do naszych drzwi, ale jeszcze nie udalo mu sie zagoscic na dluzej tak jak w Grecji czy we Wloszech. Nie wiem czy wiesz ale Francja bankrutowala juz siedem razy i jakos nie odbilo sie to na przecietnym obywatelu. Nam bankructwo poki co nie grozi. Sytuacja na kolei i w sluzbie zdrowia zawsze byla zla, nie da sie tego zmienic za dotknieciem czarodziejskiej rozdzki. Nie pamietasz strajku pielegniarek za rzadu PIS-u? PIS nie poprawil jakos infrastruktury kolejowej ani drogowej, teraz tez nie jest dobrze, na wszystko potrzeba czasu, ale przynajmniej drogi sa remontowane, dworce odnawiane. Wystarczy spojrzec na Warszawe ile sie zmienilo, golym okiem widac zmiany. Dworzec w Malborku podupadal a teraz jest pieknie odnowiony, zostaly odmalowane stare freski, jest przepieknie. Moze wystarczy sie rozejrzec, a nie ciagle narzekac, ze jest zle i nikt nic nie robi?
---------- Dopisano o 12:58 ---------- Poprzedni post napisano o 12:53 ----------
a Twoj przytyk odnosnie mojego wyksztalcenia. Zgadlas, jestem po psychologii. Skonczylam rowniez germanistyke, a teraz robie jeszcze magistra z tlumaczen specjalistycznych ( polityka ekonomia prawo gospodarka) Wszystkie kierunki na UW. Jestem zawodowo tlumaczem i handlowcem zajmujacym sie rynkiem niemieckim. To tak jakbys chciala mi dalej wypominac, ze nie mam wiedzy by stwierdzac pewne fakty.