Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Offtopowo - Dukanowo czyli dyskusje o polityce i piłce nożnej;)
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2011-10-06, 16:15   #9
blair witch
Zakorzenienie

Dot.: Offtopowo - Dukanowo czyli dyskusje o polityce i piłce nożnej;)

Cytat:
Napisane przez anaiss86 Pokaż wiadomość
widocznie jednak sie nie znasz bo na psychologii jest specjalizacja tak zwana psychologia kliniczna. Nie pisalam tylko o Warszawie podalam przyklad Malborka a Ty nie widzisz dobrych tron tylko same zle. Nie rozumiem jak mozna byc tak ograniczonym i nastawionym, ze wszystko jest zle. Uwazam, ze dyskusja z Toba nie ma sensu. Prace mam dobra, bo mam dobre wyksztalcenie i doswiadczenie zawodowe i nie ma znaczenia czy u wladzy jest pis czy po uczyc sie trzeba. Ale araz oczywiscie powiesz, ze jestem niemieckim lizodupcem i faszysta.
Ale psychologia kliniczna to nie psychiatria w dalszym ciągu
Za 4 lata zadbali o Malbork i Warszawę, dobrze. Ale czy to takie wielkie osiągnięcie? I dodatkowo nie za Państwowe pieniądze, a te z Unii. Gdyby nie one to bylibyśmy w czarnym tyłku z 'budowaniem' i rozkopywaniem wszystkiego. Powodu do chwały wielkiego tutaj nie widzę. Pieniądze z Unii przeznaczone na kolej, są rokrocznie wydawane na co innego. Na co? Skoro kolej stoi w miejscu (w tym roku dopiero zaczęli remontować odcinek Kraków-Rzeszów, i na euro się nie wyrobią na pewno), ma trylion spółek-matek? A w takiej Agencji Żeglugi Powietrznej w przeciągu 3 lat zatrudnia się rodzinnie, a pensje wzrastają z 4,5 tys do 10 tys? O 122%? Za wp.pl
"Kontrolerzy ocenili, że rodzinne zatrudnienia w PAŻP mogły wynikać z wysokich pensji. Średnie wynagrodzenie sięga tam 15,2 tys. zł. Oczywiście najkorzystniejsze warunki otrzymywali członkowie rodzin i znajomi pracowników agencji. "

A na kolej to nie ma Na nfz też nie

A górnictwo? Wiesz jakie zarobki mają prezesi kampanii węglowych? PO ich nie tyka, boi się, bo to wsadzenie kija w mrowisko.

Krytykuje się PiS za węszenie afer. A co mają zrobić, skoro PO afery zmiata pod dywan? M.in. afera z kupowaniem głosów w Wałbrzychu, ustawianie przetargów przez Misiaka, wygrywanie przetargów przez żonę Grada (dla ministerstwa, którego kierownikiem jest Grad), Grabarczyk obsadza stanowiska w PKP kolegami swoimi i ich drugimi połówkami, a na święta mieliśmy efekty... A potem dostaje kwiatki O aferze hazardowej nie wspomnę, bo przecież jej nie było

Nie rozumiem, dlaczego nie rozumiesz. Mi nie będą mydlić oczu naprawą jednego dworca i prowizorycznym remontem stolicy. Nie będę mówić że pada deszczyk, jak ktoś na mnie pluje. Nie będę udawać że wszystko jest w porządku, jak nie jest. W kraju nie jest dobrze i się nie dzieje dobrze, mimo tego co wmawia nam telewizja i gazety! Nie pozwolę na to, żeby Telewizja Vierna Tuskowi i Gazeta Wybiórcza kreowały moje poglądy i światopogląd. Nie pozwolę na to, żeby kampania strachu wpłynęła na mój głos w wyborach. Nie tym razem. Już raz doszli do władzy, tylko przez straszenie PiSem. Dać się nabrać na coś raz jest błędem, drugi raz - głupotą.
Ze mną się im drugi raz to nie uda.

I nie powiem nic takiego, bo nie mam zamiaru nikogo obrażać czy wyzywać. Chcę tylko otworzyć oczy na pewne sprawy.

Cytat:
Napisane przez siska81 Pokaż wiadomość
No niestety... Ale przecież 'ile można o Smoleńsku', przecież 'on jest opętany Smoleńskiem, przecież 'żądamy dnia bez Smoleńska'