2011-10-06, 20:38
|
|
|
Raczkowanie
|
Dot.: Farbowałam włosy 4 dni temu i..
Cytat:
Napisane przez fryz5
koleżanka napisała o szamponie przeciwłupiezowym , jesli bierzesz jasny brąz, licz się z tym ze wyjdzie ciemny brąz i to zawsze, chyba ze kupujesz farbe fryzjerska, teraz nic nie farbuj bo przyciemnisz i wzmocnisz kolor. maska z żółtka+olej kokosowy+cytryna na godzine, potem zmyj przeciwłupiezowym i wplucz wlosy w rumianku z sokiem cytryny, powinno pomóc na dodatek odzywisz włosy. ale to z tym trzeba troche zabawy i czasu. jak chcesz na juz, to moja metoda na zbyt ciemny kolor- szampon+soda oczyszczona cała saszetka, wymieszaj z cytryna jeszcze i papke wmasuj we wlosy zanim przestanie sie pienić, bo to szybko puchnie i szybko opada. potrzymaj dobre pol godziny lub dłuzej, zalezy jak wytrzymasz bo moze szczypać w glowe. to mocniej wypłucze ciemny kolor.
pamietaj na przyszlośc o kupowaniu farby w kolorze o 2 tony jasniejszej niz chcesz uzyskać, w tym przypadku średni blond-7. jesli chcesz pogłębic kolor i przyciemnić o ton, kupuj szampony 28myć od siebie polecam castinga, palette color&gloss i color shampoo. no i jeszcze jedno, kolor zawsze wychodzi ciemniej niz ma wyjśc bo pigmenty wchodza do wnetrza włosa, ale tez jest warstwa pigmentów osadzających sie na łuskach wlosow które sie wypłucza podczas kilku pierwszych myc i potem juz zostaje taki kolor jak ma byc. powodzenia
|
zgadzam sie ,ja mam ciemny braz zawsze wychodzi zbyt ciemny a uzywam przeciwlupiezowego i ladnie sie wyplukuje i szybko,cytryna tez ok ,jak mialam swoje naturalne zmieszalam sok z cytryny z woda utleniona ,rozpylilam na wlosy,wyszlam na slonce i mialam blond wlosy oczywiscie ja chcialam tylko troszke rozjasnic a zjasnialy na blond
|
|
|