Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Offtopowo - Dukanowo czyli dyskusje o polityce i piłce nożnej;)
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2011-10-06, 21:04   #10
Kostka09
Zakorzenienie

Dot.: Offtopowo - Dukanowo czyli dyskusje o polityce i piłce nożnej;)

Cytat:
Napisane przez blair witch Pokaż wiadomość
Wojna' o krzyż była tematem zastępczym, wypompowanym i podjudzanym przez media Gdyby nie szum medialny, to by było nic, normalnie by wzięli krzyż do kościoła. A tak to poruszyli fanatyków i było co było, co wcale mi się nie podobało.
Czy ja napisałam gdzieś, żeby nie wychodzili na ulicę i się chowali? Nadinterpretujesz, i to znacznie. Tu gdzie mieszkam nikt nie wytyka palcami, ani na ulicy, ani w klubach (ba, wyobraź sobie że bardzo często bywam w klubach dla lesbijek i gejów! A patrząc na Twoją opinię o mnie i moich poglądach, powinnam paść trupem na progu albo rozdzierać szaty w korytarzu niczym Rejtan... Czy też próbować nawracać i psikać wodą święconą ), i daje się im żyć normalnie

I po raz kolejny - to że toleruję i szanuję, nie znaczy że będę bezkrytycznie akceptować każdy pomysł lobby homoseksualnego. Jak na przykład ten o refundowaniu operacji zmiany płci, bo się ktoś źle czuje w swoim ciele. Ja też się czuję źle, mam żądać refundacji liposukcji albo wstawienia sobie silikonów? Kolejna rzecz - adopcja. Tego tolerować nie mam zamiaru, a akceptować tym bardziej.

Wiem że modne jest bycie trendy, do przodu, tylko potem się sami na siebie tyłkiem wypniemy jak będziemy z przodu za bardzo. Wiesz co znaczy 'daj palec, wezmą rękę'? I tutaj jest ta sama zasada. Najpierw ciche pobrzdąkiwanie o tolerancji, kilka lat później już WYMÓG akceptacji (bo jak powiesz nie, toś homofob - czyli to, co mamy obecnie), to w konsekwencji doprowadzi do pozwoleń na adopcję. A w jeszcze później do tego, o czym pisałam na przykładzie Holandii, a czego pewnie nie przeczytałaś - środowiska pedofilskie podepną się pod postulaty po przetarciu szlaków i będziemy mieć tu jedno wielkie szambo.

Widzę różnicę między homo, trans, a pedofilem i zoofilem, co zdążyłabyś zauważyć, gdybyś uważnie czytała moje posty. Pedofilia i zoofilia krzywdzi niewinnych i bezbronnych. Tylko znowu odwołam się do Holandii - partia pedofilów WPROST na swojej stronie pisała, że zdecydowała się na comming out po tym jak zobaczyła, jak łatwo poszło homoseksualistom.

Transseksualista nie reprezentuje moich poglądów Nie utożsamiam się, więc głosować nań nie mam najmniejszego zamiaru.

---------- Dopisano o 00:10 ---------- Poprzedni post napisano o 00:07 ----------

Podsumowanie zasług PO absolutnie nie jest moje Jest na różnych forach i w różnych dyskusjach, myślałam że to dość znane Na fb i na maila też to kilka razy dostałam

Ale cała reszta jest moja
Cytat:
Napisane przez blair witch Pokaż wiadomość
Napisałam wyraźnie, że jest to sugerowane podprogowo... A podprogowo oznacza, że nie jawnie

Rozumiem że jesteś psychiatrą z dyplomem, tudzież lekarzem Kaczyńskiego, że stawiasz taką diagnozę...

Dodatkowo - ja widzę błędy i negatywy w partii, na którą będę głosować. Nie zgadzam się ze wszystkim, nie popieram wszystkiego z klapkami na oczach. Widzę co robią czy robili nie tak, i przyjmuję to do świadomości, i jestem w stanie powiedzieć - tak, to jest nie halo. Natomiast wśród zwolenników PO nie ma ona żadnych negatywów, jest ślepe zapatrzenie i zaufanie w to, co powiedzą, zrobią, co napisze GW albo co powie redaktor ze szkła kontaktowego czy innego tvnowskiego programu. To są klapki na oczach, a nie racjonalne myślenie.

Co do Tuska i robienia dobrze - błagam Cię, nie mów mi że nie widzisz jak włazi w tyłek zagranicznym politykom... Otwórz oczy na coś więcej niż jedna gazeta i jedna telewizja...

I znowu najbardziej błachy, banalny błąd... Mylisz tolerancję z akceptacją To, że coś toleruję, nie znaczy że muszę popierać i akceptować.

Tolerancyjna jestem, bo nie uważam że należy zniszczyć czy wyzywać czy karać kogokolwiek za to, jaki jest, jakie ma przekonania, kogo kocha, z kim sypia. Jego sprawa, nie moja. Każdy ma prawo do życia i do szczęścia. I nic nie mam do homoseksualistów, powtarzam po raz kolejny, mało tego, z kilkoma mieszkałam, utrzymuję kontakt, przyjaźnię się. Ale to są normalne osoby, a nie poprzebierani krzykacze którzy robią pokazówki na ulicach. Heteroseksualni takich pokazówek swojej seksualności nie robią - a skoro homoseksualiści chcą przekonać wszystkich, że są normalni, to dlaczego zachowują się nienormalnie? I wyobraź sobie, że nawet moi homoseksualni znajomi przyznają mi rację. Dziwne, co nie? Nie mam nic do związków partnerskich zawieranych cywilnie, o ile nie będzie się ich nazywać małżeństwem - bo małżeństwo to z konstytucji i z definicji związek kobiety i mężczyzny.
Jestem absolutnie przeciwna adopcji przez pary homoseksualne - tutaj możesz powiedzieć, że jestem nietolerancyjna, ale niestety w reszcie się mylisz.

Zboczeniec to dla mnie pedofil, zoofil, nekrofil i inni file krzywdzący bezbronnych... A myślisz że w którą stronę oni pójdą? Tam gdzie wietrzą na przyszłość możliwość walki o swoje "prawo" do szczęścia, tyle że ich szczęściem jest prawo do krzywdzenia innych, niewinnych, niemogących się bronić. Do tej 'najbardziej do przodu' partii, która może zająć się ich interesami.

Transseksualista reprezentujący nas w rządzie to dla mnie kpina, i tyle. Ośmieszenie na całą resztę krajów Wprowadzenie cyrku z parad do sejmu. Więc jestem na nie. Za zboczeńca tak do końca nie uważam, ale odchył od normy widzę. Źle mi się sformułowało poprzednio.

A za ciemnogród nie mam zamiaru się ani obrażać, ani zgłaszać... Przyzwyczaiłam się do słuchania tego od razu jak powiem na kogo głosuję Wyjątkiem nie jesteś, chciałoby się powiedzieć - niestety.

Wiesz czego ja się boję? Że będziemy mieli drugą Holandię. Naćpana gówniarzeria na ulicach, i Partia Pedofilów w rządzie. Jak mam taki wybór, to naprawdę wolę być ciemnogrodem.

Tutaj też ciekawy artykuł - o obietnicach PO, słynne 10 które premier podpisywał
http://wpolityce.pl/artykuly/13417-tusk-zaprasza-pis-do-debat-a-gdzie-rozliczenie-z-4-lat-rzadzenia-te-slynne-10-zobowiazan-platformy

Dziewczyny (i mężczyzno) Ja naprawdę nie jestem zapatrzonym w prezesa niemyślącym moherem słuchającym radia maryja i popylającym dzień w dzień, a w niedzielę zwłaszcza, do kościoła... Nie jestem wypraną z mózgu zacofaną ignorantką po zawodówce, idiotką, kibolem, pisiurem - jakby to wynikało z przedstawiania wyborców PiS w dwóch naczelnych mediach Rzeczpospolitej, ale osobą która się polityką interesuje- nawet bardzo , ma swój rozum, jak coś słyszy czy czyta czy widzi to sprawdza, i wtedy wydaje o tym osąd... Nie słucham się bezkrytycznie nikogo ani niczego, szukam odpowiedzi w różnych źródłach, na stronach politycznych, w magazynach, w necie, po prostu mnie to interesuje bo dotyczy mnie, mojej przyszłości, i przyszłości moich bliskich Dlatego wybieram tak, a nie inaczej, i mam do tego pełne prawo
po pierwsze nie jestem za PO jak ktos tu wczesniej zauwazyl, swiatopogladowo raczej blizej mi do lewicychoc tez nie ze wszystkim sie zgadzam, nie jestem tez bezkrytycznie zapatrzona w Tuska czy tez inna partię jak to sugerujesz, sama zaczelam temat, ze tak naprawde nie mam na kogo glosowac i nie wiem na kogo mam zaglosowac.

powiem Ci dlaczego napewno nie PiS, i dlaczego sie boję PISu, jak powstal ten rzad i Kaczynski zostal premierem i dobral sobie cudownych koalicjantow bo dogadac sie nie mogl bo jakze to on bedzie sie z kims dogadywal...rzucil ochlapy i wzial Leppera z Giertychem....przez 2 lata wstydzilam sie jaki mam rzad, piszesz, ze transwestyta to wstyd dla mnie tamto to byla zenada, co chwile afera, co chwile klotnie, po prostu czeski film...wszyscy sie z nas smiali i tyle, gospodarczo PIS nie zrobil nic moze tylko mozna powiedziec, ze za wiele nie zepsul...i to byloby na tyle...

ja nie chce sie wstydzic za swoj rzad i za ludzi ktorzy rzadza a ostatnie 4 lata sie nie wstydzilam i moze nie zrobili za wiele ale co mozna zrobic przez 4 lata na Boga!!! nie da sie unowoczesnic zapyzialej kolei, ktora cale dziesieciolecia pracowala na to co mamy, nie da sie wybudowac drog ktore powinnismy budowac przez ostatnie 20 lat, nie da sie wielu rzeczy zrobic na juz.. w 4 lata,

piszesz o wiekszych pieniadzach na NFZ wiesz o czym mowisz?? masz pojecie o sluzbie zdrowia o sztucznie generowanych kosztach np. staruszkow chodzacych do 5 takich samych specjalistow lub 3 razy w tygodniu do lekarza rodzinnego, i w koncu do tego, ze PIS nie chce komercjalizacji publicznej sluzby zdrowia, ja od 10 lat chodze "prywatnie" do lekarza rodzinnego bo ma kontrakt z NFZ i grsza nie zaplacilam a umawiam sie na godzine, mam dostep do specjalistow i wszystkiego innego i NIE PŁACE NIC!!!

nastepne nie chce zeby PIS wprowadzil ustawe o calkowitym zakazie aborcji - chce jako kobieta moc decydowac o swoim ciele i nie jestem za abrocja na rzadanie ale za tym, ze jak zwyrodnialec zgwalci kobiete to ona ma prawo nie chiec urodzic tego dziecka podobnie z sytuacja, ze kobiecie zagraza ciaza, PIS mowi wyraznie jestescie tylko probowka ktora ma urodzic...!!!a potem zdechnijcie albo w trakcie
zaklamanie i hipokryzja PIS ktory nie widzi podziemia aborcyjnego a w wiekszosci szpitali usuniesz tylko zaplac i to nie jest wyroznianie bogatszych???

nie chce czuc sie jak w panstwie policyjnym, gdzie powstalo kilka nowych sluzb ktore sluzyly do wyrabiania statystyk i szykanie afer, ja w takim panstwie boje sie zyc!!

chce wyraznego rozdzialu Panstwa od Kosciola, (tutaj tez mam za złe Tuskowi - bo nie zrobił tego)

co do wychodzenia na ulice - to bylo w przenosni...chodzilo mi o manifestowanie swoich przekonan, pogladow i czego tam kto chce bo to PODSTAWOWE PRAWO DEMOKRACJI i mnie to nie przeszkadza, ze ktos kolorowy wychodzi na ulice i cos tam manifestuje MA PRAWO!!!
ja chce tylko zyc w normalnym kraju a nie w cieni katastrofy smolenskiej i spiskowych teorii dziejow bo boje sie, ze zastanie mnie emerytura i dalej wszedzie bedzie smolensk..

zasilek pogrzebowy??? nie udawaj, zę nie wiesz czyje to nabijanie kasy?? tylko i wylacznie firm pogrzebowych wiekszosc tych komu przysluguje nigdy tych pieniedzy na oczy nie widziala, firma rozlicza sie bezgotowkowo i po prostu obniza teraz ceny..

drogi...???mieszkam w duzej aglomeracji i nie narzekam na drogi sa nowe w wiekszosci, wszedzie dojezdzam bez problemu, buduje sie od kilku lat coraz to nowe, rodzice mieszkaja w mniejszej miejscowosci i od kilku lat (nie roku) są coraz to nowe inwestycje drogowe, miasto ma nowa siec drog...
nad morze od 2 lat jezdze juz sporym kawalkiem autostrady zawsze to cos i troche szybciej
przyklady moge mnozyc...

nie moglabym powiedziec, ze transwestyta nie przedstawia moich pogladow dopoki go nie wyslucham bo to czlowiek jak kazdy inny i byc moze (abstrahujac od tego kim jest i kim sie czuje) moze poglady ma zblizone do moich i na niego zaglosuje

jakos nie pojmuje jak mozna wrzucac homoseksualistow i transwestytow do jednego wora z pedofilami...w glowie mi sie to nie miesci

adopcja przez pary homoseksualne - to sie dzieje po prostu niezaleznie jakie masz o tym zdanie wiekszosc par po prostu wychowuje swoje dzieci z poprzednich zwiazkow - dlaczego tego nie usankcjonowac, mysle, ze dziecko bedzie zrowsze psychicznie niz z rodziny alkoholikow czy w ktorej jest przemoc..

zwiazki partnerskie - to Panstwo na tym moze tylko zyskac, samotne matki - same profity - zasilek, przedszkole bez kolejki, dodatki mieszkaniowe nie mowiac o mieszkaniach jak Panstwo nie chce zarobic na zwiazkach partnerski obu plci to jest glupie i tyle!

sasiada boje sie???hmmm tak bo jest nieobliczalny i bylabym glupia gdybym nie obchodzila sie z nim jak z jajkiem, a my jako Panstwo jestesmy za mali i za biedni zeby nie zyc dobrze z sasiadami i zeby im stawiac warunki!!! nie wiem czy wiesz ale jestesmy zalezni od Rosji (handel, gaz) i to samo juz wystarczy zeby robic im dobrze ustami

powiesz gaz łupkowy?? - nikt powazny tego narazie nie rozwaza

natomiast p. K zrobilby chetnie dobrze ustami... ale Obamie

i na koniec Polska po wielkim swiatowym kryzysie moze nie jest zielona wyspa ale nie jest tez Grecja..zyjemy, pracujemy...i zyjemy stabilnie

na co jeszcze mialam Ci odpowiedziec??

Edytowane przez Kostka09
Czas edycji: 2011-10-06 o 21:14
Kostka09 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując