2006-10-29, 22:11
|
|
Rozeznanie
|
Dot.: POMOC MARTYNCE - zbiórka ręcznie robionych rzeczy.
Cytat:
Napisane przez Viris
To zapraszam na allegro na aukcje dla schronisk. Gdzie licytuje sie tapety ze zdjeciami psiakow schroniskowych, albo kupuje 100 gram karmy ktore mozna otrzymac poczta, albo podarowac psiakom 
|
Przepraszam, że dopiero teraz sie odzywam, ale byłam odłączona od netu 
Przeglądnęłam te "psiakowe cegiełki' Rzeczywiście niektóre nieźle sie sprzedają. Rozkoszne fotki bokserków ida jak świeże bułeczki, ale juz np. sunia - mieszaniec wraz ze szczeniaczkiem - 5 dni bez oferty...
W dalszym ciągu uważam, że wizerunek dziecka to zupełnie inna kwestia. Tapeta z psiakiem może być fajna, zwłaszcza dla miłośników czworonogów czy kolekcjonerów pocztówek. Co do wizerunku obcej dziewczynki, to ja w dalszym ciągu uważam, że nie każdy musi mieć z nią emocjonalny stosunek, żeby chcieć jej pomóc, czy tez z drugiej strony, wcale nie musi takiego emocjonalnego stosunku oczekiwac dlatego, że pomaga. Ja dla przykladu, bardzo chętnie pomagam Martynce i nie tylko jej, ale nie marzę wcale o tapecie z jej wizerunkiem chociazby dlatego, że mam dwójkę własnych dzieci i kilkaset potencjalnych tapet z nimi . Myślę Viris, że najlepiej będzie pójść na kompromis, w końcu na płytkę trochę tego wejdzie. Część może wykorzystywać wizerunek Martynki, część może być czymś innym. W końcu chodzi o to, żeby zebrać sporo pieniędzy. Trzeba więc wpasowac się w różne gusta kupujących.
Rodzicom Martyny pomysł z cegiełkami bardzo sie podoba. Nagrywaniem zająłby się mąż p. Agi. Pozostaje kwestia projektów. Czy damy sobie radę? Ja jestem kompletny amator, czy moje dobre chęci wystarczą? A może ogłoszę pomysł na forum plotkowym?
Cytat:
Napisane przez miu miu
Dziewczyny cały czas śledzę ten wątek i w końcu postanowiłam sama coś przekazać na rzecz Martynki. Moja biżu już wygląda jako tako (  ) i nadaje się na sprzedaż (  ), więc postaram się na dniach wybrać coś z moich zbiorów i przekazać na aukcję liptonki 
|
Cieszę się, że się włączasz 
Cytat:
Napisane przez miu miu
A co do cegiełek - średnio mi się ten pomysł podoba. Możnaby zrobić coś w tym stylu ale skoro najlepiej idą na aukcjach biżu i decoupage to myślę, że najlepszym pomysłem byłoby stworzenie jakiegoś charakterystycznego wzoru np. wisiorka, który nie wymagałby dużych nakładów finansowych i sprzedawanie go na aukcji wieloprzedmiotowej. Coś w stylu akcji "Avon kontra rak piersi"...
|
Ja też myślałam o jakimś charakterystycznym wisiorku, nawet gdzies tu pisałam o serduszku z fimo. Niestety odzew ewentualnych wykonawców był zerowy, a ja dopiero się ucze robic w fimo. Cały problem jest w tym jak zachęcić osoby do podarowania czegoś z własnych zbiorów czy zrobienia czegoś extra. Biżu i decu najlepiej sie sprzedają, ale rzadko ktoś przekazuje takie rzeczy. Pozytywną cechą pomysłu z cegiełkami jest to, że raz wykona się dobry projekt czy kilka, a potem tato Martynki będzie tylko nagrywał to na płytkę w zależności od popytu. Dlatego tak ważne jest wymyslenie czegoś na co będzie duży popyt. Czy akurat tapety z Martynką ? Nie wiem. Dyskutujmy dalej. Mile widziane nowe pomysły
|
|
|