2011-10-08, 17:54
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2011 - odsłona piąta:)
moria to jeszcze ja Ci napiszę, jak jest u nas: (na podstawie doświadczenia )
ok. 20 stopni -> tak, jak w domu, czyli body na długi rękaw albo body na krótki+cienka bawełniana koszulka na długi rękaw, do tego rajstopki albo półśpiochy
ok. 15 stopni -> zwłaszcza, jeśli wietrznie, to dochodzi sweterek z kapturem i albo kaptur albo cienka czapeczka (u mnie bardzo wieje, bo niska zabudowa, a Eda w spacerówce jeździ)
ok. 10 stopni -> dochodzą skarpety na rajstopki/półśpiochy i zamiast sweterka ciepły polarek
poniżej 10 stopni -> zamiast ciepłego polarka kurteczka (ten płaszczyk, który kupiłam) + kocyk na nogi (ew. spodenki)+rękawiczki, bo mu bardzo rączki marzną (dziś tak byliśmy, ale miał polarek, bo nie wiało, a było 8 stopni)
jak będzie jeszcze zimniej, to mam kombinezon zimowy Ale pewnie koło 0 stopni pójdzie w ruch 
Kocyk mam zawsze pod spacerówką, więc jak sprawdzam kark i zimno, to dodatkowo przykrywam. Do tego w spacerówce leży na kocu, żeby od dołu zimno mu nie było, a dodatkowo miękko ma (ale to też przy niższych temperaturach)
Zaraz wrzucę do albumu foty z ostatnich dni ze spacerków 
---------- Dopisano o 18:54 ---------- Poprzedni post napisano o 18:29 ----------
Edzik właśnie stanął na wyprostowanych rączkach i nóżkach!
I tak się trzymał dłuższą chwilę... 
Szkoda, że nie zdążyłam zrobić zdjęcia 
Ale jak tak zrobi kolejny raz, to na pewno od razu cyknę fotę i Wam pokażę!
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)
Gluten, Sugar & Meat Free 
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Edytowane przez matallewar
Czas edycji: 2011-10-08 o 17:33
|