Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - SVR 50 B Protection Extreme Sans Filtre Chemique
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2006-10-30, 15:19   #181
Hexxana
Zakorzenienie

GG do Hexxana Wyślij wiadomość przez MSN do Hexxana
Dot.: SVR 50 B Protection Extreme Sans Filtre Chemique

Cytat:
Napisane przez Erato Pokaż wiadomość
Ja mam wrażenie, że ten filtr jest wręcz trudno usunąć ze skóry - po nałozeniu go na twarz nie mogę domyc rąk Na twarzy też się trzyma, ale z upływem czasu w ciągu dnia coraz gorzej wygląda, tzn. włazi w pory, podkreśla załamania skóry (nigdy nie przypuszczałam, że mam aż tyle zmarszczek pod oczami ), w ogóle wygląda jak nadmiar mocno kryjącego podkładu. Z uwagi na fenomenalne krycie nie jest zły, ale nie jest mi łatwo się z nim "dogadać"... Ponadto wciąż mam watpliwości, jaką właściwie on mi daje ochronę, no bo nie ma mowy o nalozeniu choćby 1,5 ml. Trudno powiedzieć, ile go nakładam, ale przypuszczam, że jest to max 1 ml na twarz. Mam nadzieję, że w przypadku filtra mineralnego to wystarczy. Patrząc na ten gips, który mam na twarzy, to musi działać Żaden promyczek UV się przez to nie przebije

SVR 50 ma do siebie to,ze trzyma sie mocno skory chociaz u mnie nie problemu z demakijazem czy domyciem rak-ale wiadomo,kazda skora zareaguje inaczej.
Jednak potwierdze Twoje slowa Erato,ze nie kazdy moze byc zadowolony z efektu jaki w ciagu dnia ukazuje na twarzy-moja kolezanka choc bardzo go polubila skarazy sie na podobne odczucia i faktycznie nie wyglada to estetycznie.Probowala roznych kombinacji i w efekcie koncowym dala sobie z nim spokoj,choc ma cere typowo tlusta i nie potrzebowala zandego podkladu pod ten filtr to pozniej zaczynala sie masakra,wiec po raz kolejny potwierdza sie fakt,ze nie kazdej wszystko jest dobre.

Nie jestem ortodoksyjna jezeli chodzi o kwestie ochrony poniewaz kiedy nakladam Avene to nie mam pozniej mozliwosci reaplikacji;a wiadomo,ze jest wtedy nalozony pelen makijaz.W ciagu dnia dopadaja Nas rozne sytuacje,ktore takze maja wplyw na zachowanie sie filtra na twarzy wiec....daje sobie na luz od tej strony