2011-10-09, 16:22
|
|
|
Rozeznanie
|
Dot.: Care Assistant / Support Worker - UK
luna - Ty moja wybawczyni ....
Nasz dom jest mały bo ma 45rezydentów, z czego na pietro przypada po połowie mieszkańców... na parę opiekunów przypada 10pacjentów, zawsze pracuje sie w parach - nie ma innej mozliwosci ... ale to lepiej nie wiem jak jest w innych placówkach... 
Pracujemy od 8:00 do 20:00, musimy wyrobić min 44h tyg co daje nam 4 dni mozna oczywsice pracowac wiecej ale jezeli bd to wiecej niz 5 dni w tyg podatek sciagna niezmiemski - tak nam mówiono ...
Rezydenci, na palcach jednej reki policze tych chodzących... reszta na wózkach lub już tacy całkiem przykłuci do łóżka - czytaj -> roślinki ... Średnia wieku ok 80tki... zdecydowana wiekszosc to kobiety...
jezu jak my sie denerwujemy jutrzejszym dniem... jak od 2 dni nic nie moge przełknąc... w nocy budziłam sie kilka razy...
to nie jest w zadnym wypadku praca na stale... juz po nowym roku zaczniemy szukac czegos innego... ale mysle ze te 6msc napewno bd tu pracowac... chcemy zaoszczedzic jak najwiecej bo mamy konkretne plany na przyszlosc zawodowa.. tylko ze ona wymaga wkladu finansowego ... ehhhhh...
|
|
|