Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Mobbing w szkole ? POMOCY
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2011-10-10, 20:54   #89
TmargoT
Zakorzenienie

Dot.: Mobbing w szkole ? POMOCY

Cytat:
Napisane przez Ewus50 Pokaż wiadomość
Co byście proponowały zrobić ? Może częstsze terapie w poradni ? Bo te są niestety raz w miesiącu
terapia dla dziecka to mało,wam równiez przydałaby się porada co robicie źle,a do trzeba poprawić.

najwazniejsze dla dziecka to konsekwencja.system kar i nagród z naciskiem na nagrody.chwalenie pozytywnych zachować,a nagana zlych.kara w ostateczności i adekwatna do "zbrodni".najwazniejs ze jest to,aby najpierw ostrzec,a potem ukarać bez rzucania słów na wiatr.tym co go najbardziej zaboli.
na początek powiedz mu,że na zaufanie musi sobie zasłużyć,a ty jestes od tego,żeby mu pomóc,a nie rozwiązywac problemy za niego.musisz go kontrolowac ,ale po cichu tak,żeby nie wiedział.
tłumacz mu,że możesz rozmawiac z nim,jak z dzieckiem,albo jak z dorosłym,jednak on musi pokazac,że jest dojrzały,a nie dziecko.dojrzałość to obowiązkowosć.
tłumacz,że pieniadze na drzewach nie rosną,ale trzeba je zapracować,żeby je zapracowac musi sie wysilić,żeby się nauczyć.

wiesz jak wyglądają terapie?
pani psycholog mówi ci co masz robić i jak postępować.ja napisałam ci to w skrócie,ale to ty potem musisz wprowadzić to w życie.a najważniejsze to musisz powiedziec prawda,jaka jesteś.nie ukrywaj się,bo nie pomożesz swojemu dziecku dorosnąć na samodzielnego człowieka.
terapia z dzieckiem nie daje wiele,bo to życie weryfikuje zachowania.
dziecko musi kiedyś być samodzielne i wyfrunąć z gniazda.
codziennie borykam się z tym problemem,bo moja matczyna natura krzyczy,ale rozum mówi,że musi SAM.

Edytowane przez TmargoT
Czas edycji: 2011-10-10 o 21:00
TmargoT jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując