Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Wymienię Wrzesien -bu,zsk,alterra
Wątek: Wymienię Wrzesien -bu,zsk,alterra
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2011-10-11, 08:46   #1
wolfshade
Raczkowanie

Przekupka: 7 pkt / 100% pozyt.

Wrzesien -bu,zsk,alterra

NIEAKTUALNE!!

Patrz :nowy watek listopadowy

Hej

Zapraszam do moje pierwszego wątku wymiankowego
Jest tu dużo kosmetykow, wstrętnie odrzuconym przez mój kaprys, które czekają na nowych kochających właścicieli
Wszystkie kosmetyki w oryginalnych opakowaniach, trzymane w warunkach zalecanych przez producenta. (dotyczy półproduktów)
Jestem paskudna zakupoholiczka, często wiele kosmetyków zostaje mi w lodowce / na polkach gdy nie przypadnie mi szczególnie do gustu, lub gdy zmieni mi sie koncepcja

Proszę odpisywać u mnie, ja u Was
Mile widziane wymiany na terenie Krk ;]

NATURALNE :

ZSK:

* emulgatory : MGS,lanolina (12.2012) , GSC (05.2012) (zużyte mniej niż 10%)
* alkohol cetylowy
*
oleje : avocado (02.2012), czarnuszka (10.2012), orzechowy (09.2012) (ok 10-15 ml), migdałowy (12.2012) (ok 45ml) REZERWACJA
*
Witamina B3, zostalo ok 8g (2012.20)
*SLP - 25ml do olejku myjacego, dodaje sie ok 10-15%, chociaz ja wole Glyceryl, dla mnie za delikatny :P UWAGA data : 2011.12, wiec akurat na 200ml olejku pojdzie, a w 2 miesiace powinno sie go zużyć jesli ktoś szuka alternatywy dla BU.
*PC-4 -15ml, do wody miceralnej
Hydromanil (10ml)
olejek z nagietka - 6ml
masło SHEA - do słoiczka moge wlozyc lub jak ktos zdecyduje sie na więcej - 30g do oddania w oryginalnym pudelku, a ja sobie do sloiczka przerzuce

*biosiarka -użyłam raz wg przepisu do produkcji toniku - efekty fajne, ale zapachu wytrzymać nie moge
*mocznik (04.2012) - użyty do toniku i kremu.
*glinka biała - uzyta do pudru razem z czerwona, na oko ok 3-5g zniknęło.
*mleczan sodu - ok 45 ml (04.2012)
*kwas salicylowy -użyty raz do toniku, teraz mam gotowca z BU - ok 19g

BU:
puder bambusowy ( ja wole wersje z jedwabiem + owies ) - z całości odsypane było jedno pudełeczko z siteczkiem - takie jak na stronie BU (2013)

NP (http://www.naturalne-piekno.pl) :

*naturalny emulgator z oliwy - nie używałam
*Allantoina, tutaj wyłącznie odsypka (5ml) bo z caloscia sie nie rozstam jako moj niezbednik UWAGA ; data 12.2011!
*ekstrakt malina (3ml)
*sliwka (1,5ml)
*jabłko (4,5ml)

KORANA:

*płyn do demakijażu "Grecka Oliwka" - otwarty, użyty raz do demakijażu oczu - oryginalne opakowanie papierowe zostało, tak ze nawet nie widać ze było ruszone

ECOSPA:

*Biobaza ( zostało ok 30-40%) (06.2012)

Alterra:
*Odzywka do włosów , pszenica i morela, uzyta kilka razy (wole z Granatem i Aloesem)
*szampon delikatny Jojoba + migdal : kupiłam z rozpędu dwa opakowania, a niestety pod koniec drugiego przestał mi służyć. Otwarte, ale nie używane. (REZERWACJA)
*krem aloesowy na dzień - raz użyty (niestety buźka po nim mi się świeci )
*krem do skory wrażliwej - raz użyty (jw )

*lotion bezzapachowy do skory wrażliwej : 2-3 razy użyty do rak.

Lavera : (REZERWACJA)

*próbki kremu różanego - 2 X 1ml
*próbka kremu różanego z liposomami - 1 ml --> próbki lavery 02.2012, jedna 12.2011
*mała tubka kremu nagietkowego (1szt) - 2 X 7,5ml (kupione przeze mnie na aukcji allegro, w sumie 7 szt, te dwie prawdopodobnie nie były używane (maja jedno miejsce obok tych których używam ) , ponieważ nie maja one 'od nowości' foli zabezpieczającej - nie obiecuje ze przez swoje roztargnienie mogłam wziąć jeden z tych kremików i użyć go max. 1 raz.)

*krem NEUTRAL , Gesichtscreme 1ml 12.2011

WELEDA :

*Wildrosenol , 7ml omieszanka olejkow [ migdalowego, jojoba, różanego (Rosa Moschata+Damascena) + eteryczne.]

KORANA:
krem pod oczy użyty kilka razy, 2012.02

PERFUMY :

*Davidoff, Cool Water 100ml, uzyte kilka razy
Halle Barry "Hally" - malenstwo 15ml, 1-2 razy psiknelam nie moj zapach
*Resztki "J'adore' Dior ok 15-20ml w oryginalnym flakoniku

KOLOROWKA :

SENSIQUE:
Szminka, Trendy Color, nr 209 - raz uzyta, kolory mi sie pomyliły
Korektor pudrowy - raz uzyty , dla mnie za ciemny nr101

[zdjęcia następny POST nizej]
Ikonki załączonych zdjęć