2011-10-13, 15:36
|
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Matki Polki i Diablice lecz czy wszystkie mają chcicę??? III-IV.2010r.
Hej dziewczyny
U nas zimno jak diabli , w okolicach 6 st. jak wychodzimy więc ja już ubieram czapkę szydełkową ale jeszcze nie ciepłą. Ubieram warstwami i jakby co zawsze moge coś zdjać . Już nie raz widziałam biedne dzieci ubrane w zimowe stroje i przykryte grubymi kocami.
Co do soków to moja pije prawie wyłącznie przegotowaną wodę i czasami zwykłą herbate z cytryną. Ja w sokach patrzę tylko ile mają cukru w 100 g i tyle, nie wierzę w różne chwyty reklamowe typu zdrowe, 100% owoców itp. Poprostu kupuję bo mi smakuje i tyle.
Co do jedzenia zdrowego czy nie- zdrowego to moim zdaniem żeby mieć 100% pewność to trzeba by wszystko hodować samemu a to jest niemożliwe. Osobiście nie wierze też w zapewnienia rolników co do niestosowania zakazanych środków upraw bo mam kuzynów rolników i sadowników i oni nie raz mieli już ubaw z warszawskich czy łódzkich paniuś (tylko niech się nikt nie obraża ) bo tam najczęściej sprzedają jak to wszystko jest ekologiczne i takie ach ... Szkoda gadać. Nawet woda we własnej studni moze być skażona bo nie mmay pojęcia jakie świństwa ludziska na pola wylewają żeby lepiej rosło. MOżna by mnożyć przykłady.
Trzeba poprostu zachować zdrowy rozsądek i tyle. Jka coś mi nie smakuje czy mam obrzydzenie to nie jem i tyle. No i rodzinie też nie dam
Cytat:
Napisane przez agnieszka09
jeszcze raz dziekujemy 
i pare fotek Adrianka 
|
Cudny 
Cytat:
Napisane przez anakazar
Mówisz,że wartościowa?bo ja jeśli kupuje to tylko w lidlu już takie w panierce 5 sztuk.Nie mam pojęcia ile tam ryby w rybie  Nie zwróciłam nigdy uwagi,a już tak dawno jej nie miałam.
A jaka nazwa dokładna?żebym tą kupiła.Może jak wygląda opakowanie bo ja wzrokowiec to tak skojarzę najszybciej.
|
W panierce nigdy nie kupuję bo nie wiem jak to piszesz ile jest ryby w rybie. Na tych biedronkowych rybach na wierzchu opakowania jest napisane 5% glazury. Ja niestety nie pamiętam opakowania. Kiedyś były bardzo dobre w lidlu ale się popsuły mocno i już tam nie kupuję
Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa
CO MYSLICIE O SANOSTOLU???
Mama sie wczoraj w aptece pytala i laska polecala dla takich dzieciakow jak nasze, oczywiscie mama kupila ale stoi zamkniety poki co...
|
Nie wiem co myśleć. Dla mnie pani w aptece poleciła bo taki mają przykaz od właściciela albo kierownika apteki. Ja bym pytała doktora ale skoro pisze na opakowaniu że od 1 roku to można podawać.
Zdrówka dla mamy
Cytat:
Napisane przez ASIULEK_23
raz mi niania mowiła, ze spotkala sie z siostrą ktora tez opiekuje się dzieckiem (teraz ma roczek). często razem spacerują- kolezanka Werci- Ala. I było ciepło, Wercia miała tylko dresik a ta mała grubo ubrana a na to zimową , gruba kurtkę i grubą czapę. niania spytala po co ja tak cieplo ubrała to uslyszała "tata tak kazał to to założyłam"- oby nigdy takiej niani... no rozumu nie ma?? 
|
Oj pewnie nie chciałbyś być w skórze niani gdyby nie zastosowała się do zaleceń rodzica . Nawet nie masz pojęcia jak niektórzy potrafią być wredni. Rozum pewnie i babka ma i daltego robi to czego chca rodzice. No wyobraź sobie ze to są tacy, którzy dziecku np. nie pozwalają siedzieć wieczorem na pisaku bo zimny
|