Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Olejek rycynowy do włosów - część II
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2011-10-15, 19:41   #162
windbag
Wtajemniczenie

Dot.: Olejek rycynowy do włosów - część II

Cytat:
Napisane przez xxxckxxx Pokaż wiadomość
Dziewczyny! Wiem, że może odpowiedź na to pytanie gdzieś już padła, ale jest tyle stron tego tematu (poprzedniej części ponad 100stron..) że zanim się przekopię miną wieki...
Włosy kiedyś mi prawie w ogóle nie wypadały a farbuję już od dawna.. miałam gęste, grube i długie włosy. ponad 3 lata ścięłam do ramion i w tym momencie już mi odrosły i są prawie do kości ogonowej. Ponad 5 miesięcy temu przeszłam na dietę i teraz mimo, że już normalnie jem to włosy wypadają garściami.. zmniejszyły objętośc o dwa razy i nie przeszkadza mi ich ilośc, bo jest idealna teraz, ale one wciąż wypadają! I kolejny problem: u czubka głowy mi się przetłuszczają a dalej są suche..
więc czy mogę używac maseczki z olejku rycynowego? Nie będą mi się bardziej przetłuszczac? Czy lepiej nakładac go np 5cm od nasady?
ja bym po prostu wypróbowała któregoś dnia, kiedy nie wychodzisz z domu. (Domyślam się, że z tak długimi wlosami jest sporo cackania się przy ich myciu, ale chyba warto spróbować i samej się przekonać). Ja mam przetłuszczającą się skórę głowy i czasami używam olejku również na skórę. Jeśli dobrze go zmyję to nie obserwuję jeszcze większego przetłuszczania się. Jeśli źle zmyję to zostają tłuste strąki i wygląda to nieestetycznie, dlatego wtedy myję kolejny raz :P
windbag jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując