Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Kącik Ice Coffe, smutki różnej wielkości - Motywacja i sens życia górą...!
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2011-10-17, 08:03   #3232
Mustique
Lena

Dot.: Kącik Ice Coffe, smutki różnej wielkości - Motywacja i sens życia górą...!

Cytat:
Napisane przez kapukat Pokaż wiadomość
napisalam posta który zniknął...super
chciałam poinformować że się przeziębiłam, boli mnie gardło i ucho. A do tego jakby było mało muszę iść dzisiaj pozałatwiać papiery i do miasta no i oczywiście za kilka dni czeka mnie wyprowadzka - hip hip hura...umieram
wiesz.. jakbyś była facetem to napisałabym ci że okłady z gorącej piersi i jesteś zdrowa ale żeś baba.. to nie wiem.. ale facet powinien sprawę załatwić.. grzać do upadłego

mi trochę z grypą zeszło, bo faceta ani widu ani słychu...

Cytat:
Napisane przez evela28 Pokaż wiadomość
no ja myślałam że dolny słask i górny to po sląsku gadata
ale wiesz ja z całkiem innego konca Polski to się słabo orientuję, żyję stereotypami
czy lubię.. gadać.. powiem... u nas sie mówiło po polsku.. czasem rodzice zajechali śląskuim akcentem czy słowem.. natomiast w szkole żeby nauczycieli wkurzyć często gęsto sie wtykało słowa śląskie, akcent.. teraz używam języka tylko jak jestem na śląsku i jak rozmawiam ze starymi ślazakami... wszędzie to zanika.. młodzi ślązacy już nic ze śląska nie mają...

Cytat:
anonimowości na wsi nie uświadczysz
no gdzie.. ploty, ploteczki... czuję sie jak celebrytka

Cytat:
co ty w podstawówce są jakieś klasy profilowane, pierwsze słysze aż mnie zatkało
są.. no u mnie we wsi nie ma.. jedna klasa to co mają profilować.. ale w warszawie są rózne.. plastyczne, muzyczne, sportowe- na takich zasadach...

ja przy śniadaniu.. męczymy sie wszyscy chlebem z dżemem i mlekiem prosto od krowy.. nie ma to jak na wsi... i jak jeszcze ci ktoś przyniesie..