Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Facebook - serwis społecznościowy, pytania, problemy.
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2011-10-21, 10:20   #1012
emenyx
Zadomowienie

Dot.: FACEBOOK serwis społecznościowy

Cytat:
Napisane przez martynka89 Pokaż wiadomość
Dla mnie konto na takim portalu to przesadne obnazanie sie z prywatnosci.
W ogole jak ostatnio uslyszalam, ze maja wprowadzic mozliwosc informowania znajomych na jakim jest sie etapie ciazy, to myslalam, ze padne.
Bzdura totalna.
A pozniej sie dziwia ludziska skad reszta tyle o nich wie. A skad? No z fejsbuka przeciez. Sami sie ludzie obnazaja a pozniej sie dziwia.
ja tez jestem w szoku jak widze co ludzie tam publikuja. Np. ostatno jedna urodzila dziecko, i od razu zdjecie niemowlaka do setki konkursow wstawila i chce zeby na nia glosowac, dziewczyna jest naprawde fajna, ale taka szajbe miec, zeby co pol godziny w jakims konkursie brac udzial i swoje nowonarodzone dziecko wszedzie umieszczac. Ludziom sie juz poprzewracalo w glowach. Wiem, ze rodzice maja kontrole nad swoimi dziecmi, ale przypuscmy taki niemowlak zostanie pozniej cenionym prawnikeim lub kims innym poawzanym, a mamuska wklejala jego zdjecia w pieluchach lub innych sytuacjach po internecie.
Inna znajoma, ma dzieci juz tak w wieku 7-9lat i tez wszedzie daje ich zdjecia do konkursow. A taka osobe w wieku 9 lat mozna juz rozpoznac. Osmieszanie wlasnego dziecka tylko po to zeby jakis gadzet wygrac....

Albo inna regularnie na swojej tablicy pisze cos o swoich wspolpracownikach, ze tepi sa, albo ze idioci, ogolnie niezbyt pochlebnie. raz jej zwrocilam uwage, czy sie nie boi ze ktos to przeczyta i poda dalej. pozniej wpis zniknal.

U mojego meza w pracy, jedna osoba zostala zwolniona wlasnie przez FB. Zglosila do pracy ze jest chora, a na FB na tablicy wkleila zdjecia z imprezy i opisy w stylu, byo super, mam disiaj mega kaca. Ktos to zobaczyl i doniusl na nia i jaj zwolnili.

Nie jestem przeciwko portalom typu FB czy Nk, sama mam tam konto, ale uwazam, ze nie kazdy musi widzeic gdzie chodzilam do szkoly, lub jak sie prezentuje w bikini na malediwach. oczywiscie wstawiam tez jakies swoje zdjecia, ale sa ona jak najbardziej neutralne, lub z dalekiej odleglosci. Nikt tez nie musi liczyc piegow na mojej twarzy.
Ludzie obnazaja sie ze wszystkim. Chca sie lansowac albo sa naprawde tycy glupi....

Aha, co do wiadomosci prywatnych, nawet gdy je usuwamy sa one zapisywane na serwerach w USA.
emenyx jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując