2011-10-24, 09:24
|
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Jeszcze więcej pryszczy po... żelu Babydream?
Cytat:
Napisane przez Pani Barokowa
Hej dziewczyny 
Mam problem z trądzikiem na plecach i dekolcie. Do tej pory nic specjalnie z nim nie robiłam, używałam jakiegoś ładnie pachnącego żelu i potem nawilżającego balsamu, bo mam strasznie suchą skórę, i muszę ją kremować po każdym myciu, inaczej swędzi i piecze. Ale pomyślałam sobie że może mam ten trądzik przez SLS w żelu, więc zaczęłam używać Babydreamu.Myję się nim od jakiś 3 dni. Z jednej strony jestem zachwycona, bo nie muszę stosować balsamu! Ale niestety zauważyłam że mam więcej pryszczy i to nie tylko na dekolcie i plecach, ale na całym ciele, nogach, rękach, brzuchu! Nie wiem, to taka reakcja skóry na odstawienie chemii? I to minie? Proszę o rady, nie wiem czy mam odstawić ten żel, czy dalej stosować.
|
Wydaje mi sie że to reakcja alergiczna, jakieś podrażnienie czy kontaktowe zapalenie skóry. To też zależy ja te wypryski wyglądają. Odstaw BD i kup jakiś inny łagodny żel tylko bez ekstraktu z rumianku czy nagietka, bo ty bym szukała winnych na początku. Jak nie pomoże to do lekarza
PS: nie ma czegoś takiego jak "reakcja skóry na odstawienie chemii" bo wszystko jet chemią
Czas edycji: 2011-10-24 o 09:25
|
|
|