Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Liście spadają,zima za progiem,wyprawkę czas kończyć bo dzidzia nas kopie. I/II 2012
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2011-10-25, 12:30   #162
kropeczka1984
Rozeznanie

Dot.: Liście spadają,zima za progiem,wyprawkę czas kończyć bo dzidzia nas kopie. I/II

Cytat:
Napisane przez likas Pokaż wiadomość
Niechwaliłam sie ale dzis przyszla moja kurtka zamówiona na allegro, napewno ktos juz kupowal u tego sprzedawcy ale wybaczcie nie pamietam
http://moda.allegro.pl/na-ciaze-i-po...882291454.html

ogólnie fajna, tylko bardzo ciężka, ale ciepła i ma fajny kolor (taki stalowo-brązowy). Dobrze, że wzięłam większą bo nie wiem jak kobita ja mierzyła - mam nadzieję, że mi wystarczy, jakoś w brzuszku ma sporo mniej
Dlatego ja wolałam płaszczyk, w którym mogłabym ewentualnie przeszyć guziki. Jakoś nie chciałabym teraz latać w czymś dużo za dużym a zostały mi jeszcze 3 miesiące do porodu...
Ja zamawiałam u tej pani sukienkę i mam nadzieję, że dobry rozmiar wybrałam

Cytat:
Napisane przez pearpearl Pokaż wiadomość
Dziewczynki, a co z Agawoo? Dlaczego jest w szpitalu???
Miała podejrzenie cukrzycy ciążowej i twardnienie macicy. Ale na szczęście jest już ok

Cytat:
Napisane przez sandra1892 Pokaż wiadomość

Bylam dzis u lekarza , no i glukoza wyszla zle Norma 140 a ja mialam 169 i mam podejrzenie cukrzycy ciazowej W srode ide do szpitala Bede mi robic badania itp.

Ah humor tylko stracilam przez to

Najwazniejsze ze z dzidzia ok wazy juz 1198 gram Moja mala PYZA
Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze A Pyza to faktycznie duża już jest

Cytat:
Napisane przez 19mala83 Pokaż wiadomość
Brakuje mi czasu bo ja tak jedna nogą u rodziców jeszcze a drugą u siebie na nowym a co za tym idzie sprzątanie, mycie, ustawianie ogolne porzadki, pojedyncze wizyty rodziny mniej cierpliwej (i niekoniecznie mile widzianej bo to większości to wizyty z ciekawości i jakieś różne komentarze "to nie macie jeszcze krzeseł w kuchni? a narożnik też nie nowy?przecież na raty mozna wziąć" itp rzeczy) co już powoli wyprowadza mnie z równowagi, tak jak i komentarze rodziny jak dzwonia do domu do rodziców i ja odbieram to z kolei a to ty jeszcze tu mieszkasz? nie wyprowadziłaś się? to na co Wam ten dom?tyle mieszkaliście osobno i jeszcze teraz po kościelnym nadal osobno? Ach....aż szkoda słow, bo u mnie to chyba każdy myśli że jak już stoi dom to już wszytko, a gdzie wykończenie, a gdzie pieniądze żeby się urządzić. Powoli kupujemy najpotrzebniejsze rzeczy ale bysmy musieli chyba bank obrabować żeby na wszystko starczyło, jak ja to mówie mamy dom ale nie stać nas żeby w nim zamieszkać ahhh az mi smutno. No to wróciłam po długiej nieobecności pomarudziłam to mogę znowu zniknąć na dłuzej mam nadzieję że jednak dam radę się wbić jakoś w bierzące dyskusje i że bede bywać cześciej bo o mnie też już pewnie nie pamiętacie więc wypada chociaż raz na jakiś czas sie przypomnieć
Ludzie po prostu zazdroszczą i niestety chcą Ci troszkę odebrać tego szczęścia, które teraz masz... Tak już jest, że zwykle ludzie życzą innym wszystkiego najlepszego, ale przypadkiem, żeby nie mieli lepiej niż oni sami...
Nie przejmuj się nimi, tylko ciesz się nowym domkiem i tym, że wkrótce tam zamieszkacie Wiadomo, że kasy na wykończenie potrzeba spooooro, ale dacie pomału radę

Cytat:
Napisane przez specialle Pokaż wiadomość
Dzis mam test obciazenia glukoza. Ledwie wrocilam po podaniu i za jakies 20 min wszystko zwymiotowalam
Współczuję... Oby następnym razem poszło Ci lepiej... Jaką miałaś dawkę? 50 czy 75 g?

Cytat:
Napisane przez likas Pokaż wiadomość
Ja zrobiłam inaczej rozłożyłam swoja największą kurtkę na dywanie i ja pomierzyła + dodałam coś na brzuch - nigdy nie kieruje się rozmiarem jak kupuje na all, ale nosiłam L. Co do koloru to jak ja sie namyśliłam to tez był tylko czarne, ale wysłałam maila i kobitka wystawiła mi jedna taką, ogólnie maja dwa razy w tygodniu dostawy, ostatnio widzialnym jeszcze inne modele
Też tak mierzyłam
A błąd w pomiarze pomiarze kurtki wystawianej na allegro może też być spowodowany tym, że sprzedający mierzy ją od strony zewnętrznej a jak my zmierzymy u nas tylko objętość brzuszka to już wychodzi błąd. Brzuszek znajdzie się po stronie wewnętrznej, która jest przecież węższa o grubość kurtki od strony zewnętrznej

Muszę dzisiaj zrobić listę wyprawki, żeby zacząć zamawiać, bo na razie to tylko troszkę ubranek mam i tyle... Ale jak się siądzie na allegro to raz dwa i wszystko się zamówi
kropeczka1984 jest offline Zgłoś do moderatora