Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Matki Polki i Diablice lecz czy wszystkie mają chcicę??? III-IV.2010r.
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2011-10-25, 20:03   #802
libra777
Zakorzenienie

Dot.: Matki Polki i Diablice lecz czy wszystkie mają chcicę??? III-IV.2010r.

Cytat:
Napisane przez ASIULEK_23 Pokaż wiadomość

[/COLOR]Moja nie przepada za słodyczami mimo, ze próbowała. Kiedys wiecej chciała a teraz nawet jak jesteśmy u rodziców i tam leżą ciastka na stole to podchodzi, chce. My jej dajemy a ona włozy do buzi, nawet nie ugryzie i z miną jakby dostała kupę odkłada na stół... czasem ma dzień, ze zje ale rzadko. I to raczej dostaje takie suche, zwykłe, bez czekolady...
to coś jak mój
Cytat:
Napisane przez mrowak Pokaż wiadomość
O tym co i w jakich ilościach Gabrysia mówi mogłabym książkę całą napisać, a nie chcąc drażnić np.Megi podam tylko kilka zapisanych przykładów zdań (tak, zdań, nie pomyliłam się-ona sadzi całymi zdaniami, oczywiście zjadając przyimki i inne drobiazgi)
- Tata był tutaj, posied pjacy,pa pa.
- Mama situje mleto, pęć sypała.
- Zosia, siadaj tutaj, bjanoc.
- Bjudną łapę maś.
- Siadaj dywanu Bysiom, dadać.
super już mówi
odzywaj się częściej ,z chęcią cię wysłuchamy
Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
jeśli to reguła jakaś to my z Kubusiem jesteśmy mega odstępstwem od niej
pnoć chłopcy później mówią
Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość

[/COLOR]Lawenda - Powiedz mi kiedy najlepiej sadzić drzewka owocowe (śliwka, jabłoń, czereśnia itp.) wiosną czy jesienią. I czy tak teraz to juz za późno??
ja dzisiaj sadziłam bo właśnie paczka mi przyjechała
lepiej jesienią bo one wtedy muszą się wysilić żeby się przyjąć a jak się sadzi na wiosnę to są słabsze bo nie dość że się muszą ukorzenić to jeszcze liście wypuszczać
Na jesień im się każe rosnąć a na wiosnę się prosi żeby rosły
Cytat:
Napisane przez la_wenda Pokaż wiadomość

Ktoś pytał o przetwory z dyni. Ja robię mus tzn rozgotowuję dynię do konsystencji musu i do słoiczków daję. Dwie wersje robię, na slodko (potem do ciasta lub do zupki z mlekiem i kluskami lanymi) i na słono (do zupki pikantnej, leczo albo placków).

A ja mam pytanko takie: jak rozwiązujecie problem higieny ząbków? czy Wasze dzieci pozwalają sobie myć zęby?
U nas to idzie bardzo ciężko, do niedawna wogóle nie pozwalał nic do buzi włożyć. I już mamy pierwszą plombę! w lewej czwórce i prawa też już dziabnięta i trzeba zakleić. Oczywiśćie n ajpierw borowanie, byłam w szoku że wogóle pozwolił. Zobaczymy jak będzie następnym razem. Jedziemy w poniedziałek.
z piczonej dyni pure jest lepsze niż z gotowanej mi bardziej smakuje bo takie bardziej dyniowe
u nas nie ma problemu z myciem zębów daje sobie umyć i sam też sobie myje

Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość
Zaprezentuję Wam jedną z ulubionych zabawek mojego dziecka.
Ostatnio to jakieś dwa kilometry w jedna stronę pchała tą ciężarówę. Jak nie może jej przepchnąć to przeniesie.
Uwielbia ją. Ona nie lubi lalek i pluszaków.
świetne
libra777 jest offline Zgłoś do moderatora