2011-10-26, 06:11
|
|
Raczkowanie
|
Stłuczenie, pęknięcie czy złamanie? :\
Hej. Od razu mówię, że nie wiem gdzie ten wątek wcisnąć, więc postanowiłam tu, bo ma związek ze sportem jako tako...
Mój chłopak ostatnio na treningu siatkówki trzasnął stopę w ścianę (chciał uratować piłkę i źle wymierzył). Od razu pojawił się ból w śródstopiu, ale opuchlizny nie było. Po 15 minutach zaczęło puchnąć i boleć jeszcze bardziej.
Wróciliśmy do domu i obejrzeliśmy stopę. Opuchlizna jest dziwna, bo tylko przez środek wierzchniej części stopy się pojawiła, nie wzdłuż tylko poprzecznie. Nie jest oczywiście regularna, opisuję tylko miejsce.
No i pytanie teraz co to może być? Jak ja miałam pękniętą kość śródstopia, to mi prawie cała spuchła.
Boli go tylko przy wyginaniu palców do góry (w śródstopiu, nie w palcach).
No i on oczywiście ostatnio zwolnił się z pracy i nie zdążył z ubezpieczeniem :\ I go nie ma. To co? Można na pogotowie (nawet trzeba, wiem)? Ale chodzi mi głównie o kwotę, jaką będzie musiał skombinować. Chyba że w ogóle nas nie wpuszczą.
Na razie zimne okłady z kapusty, noga w górze i zero chodzenia.
Jakby się ktoś znał na tym choć trochę, albo miał doświadczenie, to proszę o radę 
---------- Dopisano o 07:11 ---------- Poprzedni post napisano o 06:53 ----------
Okłady z octu a nie z kapusty, Boże, myślę o jednym piszę o drugim.
Teraz stoją ranne, nagie, brudne lecz nadal doskonałe...
|
|
|