Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - My się jeździć nie boimy i po drogach się wozimy! - mamy już prawo jazdy - cz. II
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2011-10-26, 08:39   #3721
karolca
Zakorzenienie

Dot.: Amatorki - czyli mam prawo jazdy i co dalej? - cz. II

Cytat:
Napisane przez blondi1041 Pokaż wiadomość
no to ladnie
ja sie zastanawiam wlasnie nad coltem , lanosem (karolca ) lub bravo, z tym ze juz bravo jezdzilam i super autko mi sie wydaje, ale biore pod uwage jeszcze inne.. sama nie wiem...
Jesli pierwsze auto, nie bierz sedana, bo przez tylna szybę nic nie widać
Lanos poza dość duzym spalaniem także jest mało awaryjnym autem (często poci się pod pokrywą zaworów lub aparatem zapłonowym, ale uszczelnienie tego to koszt ok. 50 - 60 zł). Ma bardzo mocne i czułe wspomaganie (można kręcić rzęsami), miękkie zawieszenie (fajnie jedzie się po nierównej drodze i wybojach, naprawdę komfortowo), ale początkowo ciężko wyczuć auto w zakrętach, zwłaszcza przy wiekszych prędkościach. I szukaj tylko z gazem (przy obecnych cenach LPG i benzyny nie opłaca zakładac sie gazu).
Na swoj egzemplarz kompletnie nie mogę narzekać. Jest wygodny, miejsca jest akurat. Czasem przeszkadzają mi przednie słupki, bo mam wrażenie, że nieco ograniczają mi widoczność, ale mąż twierdzi, że mi się wydaje (i ma rację, bo w octavii jest jeszcze gorzej ).
Generalnie auto uniwersalne, części dostępne i tanie. Jeśli silnik, to najlepszy jest 1,6 16V, 1,5 8v lub 1,6 8v są słabsze a spalaniem się nie różnią. A róznica w prowadzeniu jest znaczna.
Ah, szwagier ma lanosa z 2000 roku z przebiegiem prawie 500 000 km, auto nadal w dobrym stanie (bo trochę przestał dbać ).

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując