2011-10-27, 09:53
|
|
bez kija nie podchodz
|
problemy z odchudzaniem
Witam.
Jestem na diecie MŻWR od jakiegoś miesiąca, staram się nie tyle co jeść mniej ale odmówiłam sobie całkowicie słodyczy ( jakoś nigdy za nimi nie przepadałam) nie jem żadnych chipsów, orzeszków, potraw smażonych, białego pieczywa, makaronów ani dań w których jednym z głównych składników jest mąka (np naleśniki ). Gotuję sobie sama, w przekonaniu ze zdrowo się odżywiam. Moje ćwiczenia polegają na 30 min aerobów a później delikatne rozciąganie i wybrane ćwiczenia z a6w na brzuch, ćwiczenia bicepsów, tricepsów z hantelką 2 kg oraz na nogi ćwiczenia z mojej ksiąząki do aerobicu. Mam 164 cm i ważę już 69 kg. Dodam, że wyniki na niedoczynność tarczycy wyszły co prawda w normie ale są bliskie dolnej granicy. Aktualnie biorę leki to, aby to uregulować. Skutkiem nadprogramowych kilogramów mogła być hormonalna antykoncepcja, którą stosowałam ok 1 roku, ale dopiero w ostatnich dwóch miesiącach zauważyłam gwałtowny przyrost wagi. Jednak już nie biorę tych tabletek od 2 miesięcy. Były to tabletki Syndi35.
Moja waga wyjsciowa to 69 kg
Chciałabym to lutego ważyć 59/57 kg nie wiem czy jest to wykonalne ale będę próbować, jednak w ostatnim czasem (tym miesiącu minionym) przytyłam 2 kg zamiast schudnąć
Podaje przykładowy jadłospis:
1 śniadanie : 2 jajka na twardo, 4 plasterki chudej szymki do tego 150 gram kefiru, czasami jakiś owoc bądź warzywo typu pomidor
2 śniadanie Samodzielnie przygotowana sałatka jarzynowa na bazie jogurtu naturalnego
3 obiad Zazwyczaj uduszona badź grillowana pierś z kurczaka z warzywami robionymi na parze, bądź robiona na parze rybka z sosem czosnkowym własne roboty. Do tego jakaś marchew, sałata, pomidor.
4. Przekąska - często jabłko, bądź jogurt z płatkami owsianymi ( jogurt naturalny z wysoką zawartością białka )
5. Kolacja : Około 1/2 twarogu chudego z tuńczykiem w sosie własnym bądz z chudą szybką lub sałatka jakaś.
Staram się jeść regularnie ale czasami jestem tak pełna, że nie daje rady zjeść np 2 śniadania
Plus pije 2-2,5 litra płynów dziennie ( nie słodzę, nigdy nie słodziłąm herbaty czy kawy ) jakieś 2 kawy dziennie reszta to woda mineralna lub herbata zielona/czerwona.
Proszę o pomoc! Nie chcę już więcej tyć...
Waga najszybciej spada jak się ją wypie**oli przez okno
|
10/06/14

Edytowane przez Unex
Czas edycji: 2011-10-27 o 10:01
|
|
|