Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Jak i czym nakładać Dermacol...
Podgląd pojedynczej wiadomości

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2006-11-04, 22:52   #144
kesii
Raczkowanie

Dot.: Jak i czym nakładać Dermacol...

Cytat:
Napisane przez 19katarina82 Pokaż wiadomość
Kurka wodna powiem Ci, że nie miałam pojęcia gdzieś poczytałam, że jest skuteczna i lekarz bez żadnego "ale" mi przepisal! Stosuję go tylko na dłonie, bardzo żadko koło ust, może mieć jakieś poważne skutki uboczne? Stosuję go już długo ale dosyć żadko bo mam problemy tylko w porach przejściowych.
mi tez kiedys dermatolog przepisala"pani posmaruje i przejdzie. jak bedzie wracac to tez doraznie prosze stosowac". to byla moja pierwsza wizyta u dermatologa. sterydy dzialaja przeciwzapalnie i antyalergicznie ale poleca sie ich stosowanie tylko w beznadziejnych przypadkach. wlasciwie to maja same skutki uboczne ale nie masz powodow do obaw tylko wyrzuc to paskudztwo. tradzik posterydowy i rozowaty to pierwsze skutki jakie przychodza mi do glowy. steryd utrzymuje sie w skorze do 3 tyg dlatego Twoje klopoty moga byc przejsciowe, gdyz zmiany na skorze pojawiaja sie wtedy gdy on przestaje dzialac. absolutnie sterydu nie wolno uzywac na infekcje bakteryjne lub wirusowe. rozwazni lekarze unikaja sterydu lub przepisuja tylko na poczatek zeby złagodzic objawy a pozniej lecza czyms mniej inwazyjnym.
sorki za pff topic ale moze komus jeszcze sie przyda bo to wazne
kesii jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując