2011-10-30, 08:57
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki.Mamy VII-VIII 2011 !
Cytat:
Napisane przez CrazyMachine
Pod wieczór wrócił jej apetyt, ale przez cały dzień to mam wrażenie, że jakbym z butlą nie latała i nie "proponowała" jej, to chyba sama by nie zawołała  Ciekawa jestem czy nie zechce nadrabiać w nocy...
No to jeszcze Cie wypytam, czy robiłaś ten kleik wg proporcji z opakowania czy rzadszy? Ile ml dałaś i czy masz wrażenie, że mała jest bardziej najedzona - dłużej wytrzymuje do następnego posiłku?
My mamy zacząć od kaszki kukurydzianej bezmlecznej, na razie w sklepie znalazłam tylko kleik kukurydziany nestle i na opakowaniu jest napisane że po zrobieniu ma być dość gęsty i należy podawać łyżeczką. Zobaczę jak to wyjdzie, ale rozważam robienie rzadszego, żeby dobrze się z butelki piło.
|
My tez mamy bezlmleczne kleiki ryżowy (tak pisze, ze na 200 ml i 6 łyżek stołowych kleiku) - wychodzi bardzo gęste, akurat do podawania łyżką. Z tym, ze ja robię 120 ml mleka + 4 miarki mleka i 3 łyżki kleiku i daje butlą na razie. Ten jabłkowy jest na 150 ml mleka + 3 łyżki. Robie 150 ml + 1,5 łyżki i tez daje butlą. Nie zjaa wszystkiego. Czy jest bardziej najedzona hmm... nie zauważyłam. Ona je co 4 godziny i tak zostało. Na noc jej nie daje, bo i tak śpi całą noc.
Brumku moja Agata ma pnad 4 miesiące i nie zauważyłam jeszcze ani jednego skoku. czasem jest marudna, ale ja te czasem wstaje lewą nogą. Zaraz napiszę i pw.
Ja teznie mogę doczekać się świąt. Wczoraj nawet pytałam co kupimy Agatce na Mikołaja
|
|
|