Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - jak dzieci uczyc jezyków obcych?
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2011-10-30, 10:17   #14
blueberry_11
Raczkowanie

Dot.: jak dzieci uczyc jezyków obcych?

Żeby uczyć dziecko samo w domu trzeba mieć do tego odpowiednie przygotowanie, a nie tylko chęci. To jest proces, który musi być systematyczny. Na rynku znaleźć można wiele książeczek, bajeczek, cudawianek, ale równie dobrze można dziecku włączyć wiadomości BBC albo CNN, tylko co tym osiągniemy???

Mózg dziecka do 3 roku życia rozwija się najszybciej. Jest to okres czasu, kiedy dziecko uczy się absolutnie wszystkiego: jedzenia łyżeczką, siadania, pełzania, raczkowania, obracania się na boki, w końcu chodzenia, siusiania do nocnika, ale najważniejszego: MÓWIENIA. I jeżeli dziecko będzie wystawione na kilka języków to tych języków się nauczy, jak będzie miało mamę Polkę, tatę Niemca, a babcię Czeszkę to tych 3 języków jest w stanie się nauczyć ot tak, bez problemów. I co najważniejsze, będzie wiedziało w jakim języku do kogo mówić.

Na rynku polskim jest tylko JEDNA metoda nauczania dzieci języka angielskiego i jest to metoda HELEN DORON. Pozostałe szkoły, które oferują angielski dla najmłodszych, nie mają metody, ale TECHNIKI nauczania, a to jest ogromna różnica. Nie sztuką jest wprowadzić do oferty szkoły językowej angielski dla dziecka, sztuką jest robić to dobrze, a to z doświadczenia wiem, że potrafią tylko szkoły Helen Doron. Moje dziecko chodzi już od jakiegoś czasu, wyniki są super i tak... posłałam dziecko na angielski od 3 miesiąca życia i nie żałuję ani minuty, jaką dziecko spędziło na zajęciach ze mną, mężem lub moją siostrą, która też z nim była. Nigdy nie widziałam mojego dziecka tak skupionego na tym co się dzieje podczas zajęć.

Niedowiarków zachęcam do obejrzenia lekcji pokazowej bezpłatnej, która jest na życzenie w każdej szkole Helen Doron w Polsce.

Pozdrawiam.