Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Kosmetyki do problematycznej cery
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2011-10-30, 16:38   #1
Suns
Raczkowanie

Kosmetyki do problematycznej cery

Wizażanki, bardzo proszę o Waszą pomoc. Tak jak w temacie, chodzi mi o kosmetyki, jakich mogę używać. Najpierw jednak chciałabym się Was zapytać, jaki według Was mam typ cery - sucha, normalna czy mieszana czy tez tłusta. Na policzkach skórę mam normalną/czasami suchą, do tego wrażliwą. Broda jest normalna. Czoło się przetłuszcza, tam też najczęściej mi wyskakują pryszcze. Nos też jest tłusty, do tego pełen zaskórników. Przez to zróżnicowanie nie bardzo wiem, jakich kosmetyków używać.
Druga sprawa to właśnie te kosmetyki. Chciałabym się dowiedzieć, co stosować do oczyszczania twarzy, demakijażu. No i jakich używać kremów i podkładów. Narazie do oczyszczania używam płynu do demakijażu oczu Ziaji, a całą twarz myję niebieskim żelem do mycia twarzy Lirene. Jednak przez to, że coraz częściej zaczęły mi się pojawiać pryszcze( nie wiem zresztą czy to nie jest początek trądziku - mam 16 lat), myślę, że przydało by mi się coś mocniejszego do oczyszczania - jakiś peeling, maseczka może.
Druga sprawa to podkład. Ze względu na niedoskonałości cery chciałabym je jakoś ukryć, chcociaż trochę. Podkładu nie używam oczywiście codziennie, jest na to za ciężki. Spróbowałam kremu tonującego under 20, ale chyba przez niego zaczęło mi wyskakiwać więcej niespodzianek. Szukam więc czegoś innego niezapychającego, kryjącego. Bardzo prosze o pomoc.
Suns jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując