Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Ten wielki dzień
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2011-10-31, 06:55   #2
iwoncia8
Raczkowanie

GG do iwoncia8
Dot.: Ten wielki dzień

No to może ja zacznę, ślub mam przed sobą jeszcze Ale w planach.

Sala- jakaś ładna, nie przesadzona, nie chciałabym restauracji czy okrągłych stolików - wygląda to bardzo ładnie ale jestem ze wsi ( co nie znaczy że chce wiejskie wesele o nie!!) i raczej preferuje prostokątne stoły żeby więcej ludzi moglo się razem bawić czy śpiewać przy stole. parkiet do tańca raczej drewniany - zawsze ślizgam się na płytkach.
Ważne też żeby był jakiś ładny ogród/ miejsce gdzie można wyjść i usiąść przed salą.

Co do winietek - nadal kwestia do obgadania. Prezenciki dla gości - u nas czegoś takiego się nie robi ale na pewno odpadają aniołki i inne figurki.

Jedzenie - tradycyjny obiad - z doświadczenia wiem że goście wtedy są bardziej zadowoleni i najedzeni, przystawki i pozostałe dania raczej też, chociaż tu zobaczymy, ciasta wolałabym domowe (sa duzo lepsze wg mnie niz z cukierni) ale nie wiem jak sala się zgodzi

Tort - może nie być cudem świata ale nie może mieć masy marcepanowej - jest dla mnei tak ohydna że aż na wymioty mnie zbiera jak ją jem i nie może być zbyt słodki

Ślub - godzina ok 16-17, skrzyce grają "ave Maryja", mały drewniany kościółek, skromnie przystrojony żywymi kwiatami ew świecami/świecznikami - żeby nie zabić jego uroku

Na sali jakiś stolik z malowankami/ zabawkami/ kredkami dla dzieci - w rodzinie mam dużo małych dzieci. Dodatkowo pewnie wynajmiemy opiekunke dla dzieci na noc od ok 22 żeby pilnowała ich w pokoju a rodzice bedą mogli się bawić.

Pokoje - nie będziemy wynajmować gościom - nie stac nas na to póki co - tylko 2 pokoje dla dzieci właśnie. Ci którzy przyjadą z daleka przenocują w moim domu rodzinnym - jest duży lub o ciotek. Natomiast zapewnimy transport - szczegóły nie znane

Zespół - musi grać na żywo - nie tylko śpiewać, co za tym idzie musi mieć perkusje gitare Organki akordeon i co tam jeszcze będzie miał.
Pewnie zostane zjechana przez niektóre wizażanki - musi grać disco polo. Nie cały czas, ale tak 1/3 kawałków. No i musi być biesiada za stołami
Zabawy oczepinowe - krotkie, rzucanie welonu i max 3 zabawy dodatkowe.

Strój mój:
suknie - prosta ale elegancka, najlepiej na grubych ramiączkach. bez trenu. Nie cierpię przesady, wolę minimalizm. Do tego kolczyki i bransoletka. No i welon - dla mnei obowiązkowy - ale nie zbyt długo. Buty - kolorowe, dopasowane do kolorystyki całego ślubu. Jeszcze nie wiem. Podobają mi się zielone( takie wiosenne) i pomarańczowe ale TŻ poki co jest sceptycznie i powiedział że ew na czerwone się zgodzi jeśli już ( mogą być i czerwone byle nie białe).
Rajstopy - cieliste, nad podwiązką się zastanowię, te niebieskie jakoś mi nie "leżą".

Czego jeszcze nie może zabraknąć?
- blogosławieństwa - ale w kameralnym gronie
- podziekowań rodzicom - mamie bardzo zależy ale jeszcze nie wiem w jakiej formie, napewno na weselu, w prezencie planujemy zrobić specjalny album
- kamerzysty - ale bez ujęć zza kotleta - film z ślubu i wesela okrojony do 1,5 - 2 godzin
- sesja ślubna NIE w dniu wesela

To z grubsza tyle, mam nadzieję że o to chodziło

iwoncia8 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując