2011-10-31, 20:22
|
|
Raczkowanie
|
Dot.: Co dalej?
Jak nie spróbujesz to się nie dowiesz. Nie przesadzaj z tymi cenami. Sama zaczęłam w tym roku życie w nowym mieście(Katowice). Znalazłam pokoik, za który płace ok 400zł do tego dochodzi jedzenie i drobne wydatki. Całość nie powinna przekroczyć 800zł, a jak się bardzo postarasz to i dużo mniej Kwestia nauki oszczędzania na pierdołach. Studiując zaocznie jesteś dyspozycyjna w tygodniu, a pracy, przynajmniej w moim mieście jest na pęczki i to głównie dla studentów zaocznych. Pensja praktycznie zawsze przekracza 1000zł miesięcznie, a jak dobrze trafisz to i zarobisz dużo więcej. Mówisz że mama chce mieć wkład w Twoje życie. Możesz poprosić żeby dokładała Ci na część opłat za studia, bo przypuszczam, że jak się postarasz, to znaczną ich część opłacisz sobie sama. I wtedy będziesz mogła dopiero mówić o niezależności. Tylko trzeba chcieć 
Ode mnie życzę Ci powodzenia i dużo szczęścia, bo wiem, że się przydaje w takim momencie życia. Łatwo nie będzie, ale zapewniam, że jak już sobie ułożysz życie to satysfakcja będzie niesamowita Trzymaj się!
|
|
|