2011-11-01, 20:06
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Rekrutacja Policja
Ja dwa razy wysyłałam papiery do policji, oczywiście nic z tego nie wyszło. Co jest najlepsze byłam pewna, że oni dzwonią i zapraszają na rozmowę, a kupe czasu później dowiedziałam się, że oni w biuletynie informacji publicznej zamieszczają informację, kto przeszedł pierwszy etap i jest zaproszony na rozmowę Dowiedziałam się przypadkiem od koleżanki, która też tam wysyłała papiery i też myślała, że zadzwonią i dopiero po jakimś czasie ktoś jej powiedział, że to w necie trzeba sprawdzić, okazało się że miała termin rozmowy i o tym nie wiedziała.
Generalnie oni muszą przeprowadzić rekrutację nawet jak mają już "swoją" osobę, bo to państwowa robota. Ja byłam kiedyś na rozmowie w sprawie pracy sekretarki w szkole, niepotrzebnie tam poszłam, bo zadawali pytania o to ile się przechowuje dzienniki szkolne itp., nie miałam pojęcia, że takie pytania będą zadawać. Wybrali osobę która miała tam staż, było to do przewidzenia
|