Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Mamusie Majowo-Czerwcowe 2012
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2011-11-04, 10:35   #3257
aneczka240
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie Majowo-Czerwcowe 2012

Cytat:
Napisane przez agatka661 Pokaż wiadomość
TAK Szczerze to nigdy sie nie wglebiala,m w temat karm i ile maja zawartosci miesa. Dopiero teraz zauwazylam, ze to tlyko 4%. Jutro gonimy do weterynarza i kupujemy inna mokra karme dzieki za uswiadommienie
Wystarczy popatrzeć na skład Za whisas zapłacisz ok. 12 zl/kg, ale kicia zje go więcej i będzie ciągle siedziała przy misce, ewentualnie żebrała od Was Nasza na razie dostaje Royal Canin Light, bo jest grubasem Później przejdziemy na karmę weterynaryjną. Oprócz tego czasem dostaje musy Gourmet (nie są jakieś mega super składowo, ale je lubi), wątróbkę przemrożoną i sparzoną. Uwielbia wędliny, więc czasem też dostaje plasterek pokrojony w kosteczkę. Jak robię gulasz z serduszek to również mi kradnie Wołowiny nie ruszy, ale kurczakowe mięso, surowe i gotowane uwielbia
Cytat:
Napisane przez _agata Pokaż wiadomość
Jak to się nie pogodzi? Co będzie robił?
Krzywdy dziecku nie zrobi.
Moje koty też leżą koło mnie, z łazienki nie mogę sama skorzystać, bo mam towarzystwo, o kąpieli bez kotów na krawędzi wanny mogę zapomnieć.
Takie uroki wzięcia na siebie odpowiedzialności za zwierzę, które przygarnia się pod swój dach. Nasze koty są członkami naszej rodziny i o nic się nie martwię.
Jak będzie wózek i łóżeczko, to będą miały więcej miejsc do leżenia.

A spróbuj kota nauczyć, że mu nie wolno.
Kot to stworzenie o małym rozumku, które do pełni szczęścia potrzebuje pełnej miski, czystej kuwety i kawałka miejsca do spania. I człowieka, który mu będzie służył.
Nie myśleliście o odczulaniu córki?

Przewijania...? My nauczymy dzieciaka robić do kuwety

To my brudasy jesteśmy. Odkurzanie nie częściej niż 2 razy w tygodniu.
Ale ubrania podczas prasowania i przed wyjściem trzeba rolkować. Takie życie z kotami.

Masz do tego prawo, nie każdy musi kochać zwierzęta

Poza skutkami długofalowymi można też wspomnieć o tym jak wygląda i jak "pachnie" kupa kota jedzącego ten szit... kot niestety większość tego co zje wydala, więc dochodzi konieczność częstszej wymiany żwirku. O tym się nie myśli, a to też koszt.

Fajnie, że można pogadać nie tylko o dzieciach.

Będzie w porządku.

Ja wczoraj miałam USG genetyczne. Wszystko dobrze
Dziecko wygląda już jak człowiek, nie ufoludek.
Ma 6 cm, ręce, nogi, głowę wielkości prawie połowy ciała i cały czas się rusza. Podskakuje jakby je ktoś prądem po plecach raził.
Moja tak samo, musi mieć drzwi od łazienki otwarte. Jak była mniejsza to w zlewie spała Kurczę muszę pomyśleć o tym kupaniu do kuwety Dobry pomysł i na pampersach się częściowo oszczędzi
U nas odkurzanie raz na tydzień No ewentualnie jak się zachce i po mieszkaniu biegają inne koty nie tylko Łaciata.
Oj pachnąca kupa to jest to Naszej też nie pachnie rumiankiem, ale zostaje szybko oddelegowana do sedesu, więc większych szkód nie ma
Jakby Ciebie tak podglądali na USG, to też byś skakała Świetnie, że wszystko dobrze Duży maluch już

A tak jeszcze nawiązując do futer, to wczoraj mąż porozkładał po pokoju jej chrupki - na drapaku (wszystkie poziomy + tuba), w transporterze, na oknie, na gniazdkach (spokojnie, kota żywa i ma futro przyległe do cielska ) i zjadła wszystkie oprócz jednej A ile zabawy miała, jak chodziła i niuchała za chrupkami

15

aneczka240 jest offline Zgłoś do moderatora