Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - oszust/allegro
Wątek: oszust/allegro
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2011-11-04, 21:42   #3
enamour
Zakorzenienie

Dot.: oszust/allegro

Cytat:
Napisane przez ellish Pokaż wiadomość
Mam pytanie, czy allegro oddaje pieniadze, jesli sie trafi na oszusta? Zakupilam torebke za 99zł. Wpłacilam pieniadze. Brak towaru, gosciu nie odbiera ode mnie telefonu ( na poczatku krecil, teraz w ogole milczy). Czekam juz ponad 2 tygodnie. Dalam spór, ale to trwa miesiac. Jest szansa ze odzyskam kase, skoro placilam przez płace z allegro? Zaznaczam, ze gosciu cały czas sie loguje na allegro.
Allegro Ci żadnych pieniędzy nie odda, bo to nie ich sprawa. Transakcja jest zawarta między kupującym i sprzedającym a nie allegro. Jeśli jest oszustą to spór nic nie da.
Ja kupiłam mp3, tego samego dnia wpłaciłam pieniądze. Czekałam miesiąc na wysyłkę, pisałam maile, dzwoniłam - zero kontaktu. Któregoś dnia napisałam, że idę na policję to od razu się odezwał i zwrócił mi kasę, nawet więcej niż trzeba było. Napisz mu takiego maila albo wyślij pocztą (za potwierdzeniem odbioru) wezwanie by oddał Ci pieniądze, bo jeśli tego nie zrobi to idziesz na policję. Jeśli się nie odezwie idź na policję z potwierdzeniem odbioru i z kopią listu, będziesz miała dowód. Złóż zawiadomienie o oszustwie. On dostanie grzywnę a Tobie zwrócą pieniądze.

Edytowane przez enamour
Czas edycji: 2011-11-04 o 21:44
enamour jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując