Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Oleje i olejki do włosów - część III
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2011-11-04, 23:41   #2893
xyolax
Zakorzenienie

Dot.: Oleje i olejki do włosów - część III

Cytat:
Napisane przez chudelatte Pokaż wiadomość
właśnie ta Vatika, Almond Lite z Hesha i Sesa
ja miałam tak z kokosowym z Efavitu, że jakoś mi nie podchodził... a dałam mu drugą szansę za jakiś czas i rewelacja
Ojj, namawiasz mnie tu do wydatków Ale w sumie masz rację, tak samo miałam z Efavitem, przy pierwszym podejściu kompletnie mi nie przypasował, dałam mu kolejną szansę i było warto W takim razie dodam sobie Vatikę do mojej listy zakupowej

Cytat:
Napisane przez vouge13 Pokaż wiadomość
Może gupie pytanie, ale co masz na myśli pisząc "złe nakładanie, zmywanie, odżywienie później"? Bo może są jakieś techniki, których nie jestem świadoma i robię coś źle
Raczej nic szczególnego i myślę, że to nawet i podstawowe zasady olejowania, mycia i odżywiania włosów I każda Wizażanka, która dba o włosy i zagłębiła się w wątki wizażowe nie popełnia takich gaf ja, bo dzięki Wizażowi dowiedziałam się co i robiłam źle i mogłam szybko sprowadzić moją pielęgnację na dobry tor

Co do olejowania, nie zwracałam uwagi na to jak nakładam olej na włosy, lałam po prostu olej na rękę i wcierałam gdzie się da i w skalp i na długości, w efekcie włosy nie były równomiernie pokryte olejem (właściwie tylko spodnia i wierzchnia warstwa włosów była dobrze naolejowana, a warstwa włosów pomiędzy nimi była sucha), więc w sumie nie dziwię się, że nie widziałam efektów Teraz myślę, że olejuję porządnie, a na pewno w porównaniu do moich początków porządnieJ Rozdzielam włosy na warstwy i staram się dokładnie wysmarować wszystkie włosy olejem. Oczywiście oleju sobie nie żałuję, ale nie żeby mi ciekło

Kiedyś również nie przywiązywałam wagi do tego czym myję, jak myję, czym odżywiam włosy, nie patrzyłam na składy, ważna była marka, zapach, nie wiem w sumie czym się wtedy kierowałam przy zakupie szamponów i odżywek Zmywałam olej jakimkolwiek szamponem, który był w domu pod ręką, nawet jakimś przeciwłupieżowym. I o zgrozo! zawsze szamponem szorowałam włosy, żeby ten olej się domył... A tu proszę wystarczy mi tylko odżywka, ewentualnie przejechanie pianą Po zmyciu oleju nie zawsze nakładałam odżywkę, a jeśli już to też jakąś "firmową" napakowaną silikonami... Więc chyba nie muszę nic dalej pisać Teraz wszystko wygląda INACZEJ

---------- Dopisano o 00:41 ---------- Poprzedni post napisano o 00:36 ----------

Cytat:
Napisane przez Magdzia94 Pokaż wiadomość
Ja zakupiłam olejek na rozstępy dla mam Babydream i zamierzam w najbliższym czasie testować
O właśnie, ten olejek też mnie kusi

Cytat:
Napisane przez fabregasowa Pokaż wiadomość
akurat zapach Parachuta jest dla mnie znośny - gorzej z wyciskaniem oleju z tej potwornej butelki zapach Amli podobał mi się na początku - teraz już mnie trochę przytłacza, użyłam 3-4 razy a mam butlę 360ml Vatikę mam, ale czeka na swoją kolej, mówię sobie, że muszę najpierw zużyć parachuta zanim ją ruszę

a jak oceniacie Olisanę? Ostatnio zaciekawiła mnie w tesco
To ja jednak wolałam tę niezbyt wygodną butlę niż jego zapach