2011-11-05, 09:24
|
|
|
Raczkowanie
|
Dot.: BEZROBOTNI łączmy się część 3
Cytat:
Napisane przez pinkswan
ale po co tyle jadu? złości? Od kiedy to jesteś alfą i omegą żeby czepiać się kogoś, że pisze bzdury? Dziewczyna napisała prawdę która nas, bezrobotnych, w oczy kole. Ja rozumiem że można wylewać swoje żale i frustracje, ale żeby każdego gnoić kto ma inne zdanie.
|
mnie nic nie kole ja prace mam. nie jestem alfa i omega, ale jak slysze, ze starczy ladne cv i praca bedzie za pstryknieciem reki to nie wiem czy smiac sie czy plakac.
skoro twierdzisz, ze dziewczyna ma racje to znaczy, ze ty i reszta bezrobotnych dziewczyn to "nieudacznice", ktorym nie chce sie pracowac nawet na stanowisku sprzedawcy i wystarczy kolorowe cv by dostac prace 
sorry, ale problem braku pracy w 90% nie tkwi w tych dziewczynach, nie dajcie sobie wmowic, ze to z wami jest cos "nie tak", bo stres przed rozmowa, przed nowoscia itp. to normalna rzecz. rynek pracy jest przesycony, oferty pracy owsze są, ale na stanowiska biurowe, sprzedawcy itp. aplikuje po kilkadziesiat/kilkaset/ a nawet ponad tysiac osob. wszedzie mowia, ze jest wysokie bezrobocie i mlodzi wyksztalceni ludzie nie maja pracy. ale skoro ty twierdzisz, ze wystarczy ladne cv, ze wystarczy tylko chciec to nie mamy o czym rozmawiac. w mojej firmie bardzo czesto przychodza ludzie skladac cv i te cv laduja w niszczarce, bo pracy nie ma, a jak jest to idzie najpierw "fama" po firmie "czy ktos kogos nie zna kto moglby tu pracowac".
jezeli ktos rezygnuje z "oferty pracy" bo dojazd zajmuje 1h, bo godziny nie te itp. to jego sprawa, widocznie moze sobie pozwolic na szukanie czegos lepszego.
nie zrozumcie mnie zle, nie chce pisac, ze nie warto sie starac i nad soba pracowac bo naprawde warto. ale chce wam wszystkim powiedziec, zebyscie o brak pracy nie obwinialy siebie, ze jestescie za grube, ze za malo sie usmiechacie, ze zle usiadlyscie itp. bo z takim nastawieniem nigdy tej pracy nie znajdziecie.
Czas edycji: 2011-11-05 o 09:54
|
|
|