2006-11-07, 08:37
|
|
nabija na KOPIĘ kopistów. okrutnica jakaś...
|
Dot.: Anty_KWC, czyli o bajkach, marketingu i oszustwach w przemyśle kosmetycznym
Cytat:
Napisane przez natii4
Ja się ostatnio prawie posikałam czytając dwa opisy kremów 
1.Krem zawiera unikatowy kompleks Vecto-Slim, który precyzyjnie rzeźbi i modeluje wybrane partie twarzy: wysmukla policzki, szyję i podbródek uwypukla kości policzkowe oraz wysubtelnia rysy (  ). Sprawia, że opadajaca skóra podnosi się (  ), a kontur twarzy wraca do młodzieńczej pozycji (  ). Zawiera filtr ozonowy oraz filtry UV.
2.Krem przeciw zmarszkom mimicznym o działaniu mikrorozkuraczającym. Wygładza pierwsze mimiczne zagniecenia skóry oraz opóźnia pojawiania się nowych.Polecany do stosowania na dzień, do pielęgnacji każdego typu skóry. dla osób po 35 roku życia (s koro działa na pierwsze zmarszczki mimiczne i ma być stosowany dopiero po 35 r.z. to dopiero wtedy te zmarszczki się pojawiają na naszej twarzy  ) Zawiera aktywny kompels BOTOXEffect o właściwościach neurokosmetycznych o działaniu podobnym do Botox-u ( to jak z czekoladą i wyrobem czekoladopodobnym  ). Kompleks zapobiega mikroskurczom mięśni twarzy w efekcie czego zmarszczki mimiczne ulegają rozluśnieniu,a skóra staje się odprężona i gładka. Ponadto udowodniono, iż pobudza on wydzielanie prekursora endorfiny czyli tzw. hormonu częścia dzięki czemu skóra staje się promienna i wyraźnie wypoczęta.
|
czyżby Dax Cosmetics? Ich opisy na opakowaniach to majersztyki kitu i przesady, czytając je zawsze mam dobry humor, potrafią nieźle rozbawic
|