Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Czy my Polki zbyt ostro siebie nie oceniamy?
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2006-11-07, 08:39   #6
aaliyah
Zakorzenienie

Dot.: Czy my Polki zbyt ostro siebie nie oceniamy?

A ja czasami zazdroszcze Angielkom, ktore maja o wiele gorsze figury od Polek, ale za to maja - no wlasnie nie wiem co: odwage, niska samokrytyke, wysokie poczucie wlasnej wartosci. Zakladaja co chca, chociaz nie zawsze wyglada to swietnie. Za to chyba sa szczesliwsze, nie zamartwiaja sie kazdym kilogramem. Zauwazylam, ze czlowiek przebywajac w takim otoczeniu zaczyna byc w stosunku do siebie bardziej laskawy. Mimo to czasami sie nadziwic nie moge skad w nich tyle hartu ducha. Ja ile bym nie wazyla to zawsze mam taka blokade, zastanawiam sie jak mnie inni odbiora, no i chocbym byla najszczuplejsza, a figure mam bardzo dobra, to zawsze mam wrazenie ze te 3 kilo moglabym stracic. To jest chyba jakis chory perfekcjonizm, ach - leczyc sie chyba trzeba

Faktem jest ze my Polki naprawde jestesmy piekne . Zuwazam to za kazdym razem jak jestem w Polsce. I to nie tylko figure mam na mysli...I dlatego mysle, ze dla obcokrajowcow uroda Polek to nie jest jedynie kwestia egzotyki. Tylko wlasnie ktos powinnien nas nauczyc sie z tym pieknem jawnie obnosic a zduszac je w zarodku.

Co do wspomnianych Brazylijek, to w kraju tym panuje niezdrowy wrecz kult urody. Przeprowadza sie tam tysiace operacji plastycznych, chyba najwiecej na swiecie. Moj kolega, ktory tam byl opowiadal mi, ze Brazylijki owszem sa piekne, ale jest to uroda plastikowa, czyli malo jest naturalnych pieknosci. Wiekszosc wyszla spod skalpela i to podobno widac.
aaliyah jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując