2011-11-06, 07:15
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze zbiory kosmetyczne - pielęgnacja naturalna, ekologiczna - CZĘŚĆ II
Ja mam apteki gdzie vichy to już dobrodziejstwo,a o Hauschce to nie słyszeli nawet.Do "normalnej" apteki muszę pojechać 65km,a się póki co nie wybieram.Byłam tydzień temu tam,ale zupełnie zapomniałam podlecieć w poszukiwaniu Hauschki
Cytat:
Napisane przez Sicilia
Witam Was! kotwilka dzięki za link do artykułu! - faktycznie jestem zdania, że ilość kosmetyków z różnymi paskudztwami chemicznymi robi swoje, a jeden krem z parabenami nie spowoduje katastrofy. Też do końca nie podoba mi się ten artykuł, bo widać, że lobbing obrony kosmetyków tradycyjnych jest wciąż mocny. Sama się o tym ostatnio przekonałam, próbując uświadamiać większe grono konsumentek... Ale nie o tym chciałam...
Wklejam mój aktualny zbiór:
1) ciało - żel po prysznic lilliputz
- balsam do ciała babydream
- samoopalacz do ciała green people
- olejek na cellulit Alterra
- perfumy ylang ylang balm-balm
- dezodorant crystal essence
- peeling do ciała deep forest
2) kolorówka - puder bambusowy z BU
- krem koloryzujący Living Nature
- krem koloryzujący z filtrem Pat&Rub
- tusz do rzęs alva
- balsam do ust Phenome
- błyszczyki kolorowe Logona
- balsam do ust Lip Smacker melonowy
- balsam do ust Dr. Hauschka miętowy
- próbki podkładów mineralnych Lily Lolo, everyday minerals
- kredka do oczu czarna alva
3) twarz - peeling z białej glinki Cattier
- zielona glinka Argile Verde
- płyn micelarny do demakijażu twarzy i oczu Pat&Rub
- mleczko do demakijażu Sanoflore
- krem przeciwzmarszczkowy AOK na noc
- krem po oczy Pat&Rub
- krem extrasensitive babydream (kupiłam bo wycofali calendula krem, ale tamten był lepszy)
- krem na trądzik TriAcneal Avene
- krem łagodzący AA eco
- olejek arganowy z ZSK
4) włosy - olejek rycynowy na końcówki
- płyn do układania włosów Logona
- szampon do włosów przetłuszczających Pat&Rub
- odżywka do włosów przetłuszcających Pat&Rub
|

Wpadaj częściej do nas założycielko wątku
Cytat:
Napisane przez kijanka89
dziewczynki zamówienie na helfach dopiero zrobie w poniedziałek bo mam wtedy wypłate. no i pokazywałam wam że kupie sese i ten olejek khadi na wypadanie ale to bardziej dla mamy a sesa dla mnie. ale tak myśle skoro ta sesa tak jedzie to może zamiast nie wezme ten olejek amla TAKI
jak myślicie?  a krem na noc to może kupie z alterry i jakiś balsam też. co będe przepłacać 
|
Ja uwielbiam sese Pięknie robi moim włosom
Ten olejek amla też wydaje się być świetny.Ja go miałam wziąć,ale wzięłam ten stumulujący porost.Amla kupię jak wykończe te co mam.
---------- Dopisano o 08:15 ---------- Poprzedni post napisano o 08:13 ----------
Magnesita napisz o jaki Ci chodzi?bo ja bardzo dużo miałam kosmetyków avene to może też pomogę
|
|