2006-11-07, 10:46
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Anty_KWC, czyli o bajkach, marketingu i oszustwach w przemyśle kosmetycznym
Mentho, świetnie to napisałaś wreszcie mamy gdzie się wyżyć zamiast offtopicować tradycyjnie 
Cytat:
Napisane przez Paula07
A mnie najbardziej rozśmieszaja reklamy Vichy  , jak je ogladam to od razu śmiać mi się chce. Podaja jakies dziwnie nazwy, aby ludzie nie zrozumieli o co chodzi  , i naprawde pomysleli ,że wymyslili jakiś skladnik cud. A tak naprawdę to wszytsko jest pięknie brzmiącą bajka  .
Jeszcze jakisczas temu była reklama Avonu,gdzie reklamowala jakis krem, ktory ma splaszczać brzuch a podnosic i zaokrąglać pośladki. Rekalama przedstawiala chuda modelkę z ktorej robili jeszcze chudszą za pomoca wirtualnego gorsetu  . Tylko tak się zastanawialam, co będzie jesli ten krem splaszczy nam pośladki a powiększy brzuch  , a zapomnialam teraz mamy kremy inteligentne  .
|
Otóż to, Vichy ma zawsze dużą kampanię reklamową. Ostatnio bodajże Myokine (ale mogę się mylić w nazwie ) - wciąż zastanawiam się co to za cudowny składnik, bo cała treść reklamy to lanie wody. I druga - ich mikrodermabrazja - dla mnie oficjalne pokazanie światu jak skóra wygląda po wyfotoszpowaniu i przed 
Wczoraj miałam za to zabawę z Avonem - mama przytargała do domu katalog, a siostra zapragnęła misia. Miś jest za 29,90 chyba, ale trzeba jeszcze wcześniej zamówić coś za 50 czy 60zł. Dla mnie ogromna łamigłówka jak wydać tyle kasy na Avon, ale mama rozwiązała to w prosty sposób, otworzyła na stronie z najdroższymi kremami żeby mieć z głowy. Anew Clinical bodajże. Peeling zastępujący mikrodermabrazję, serum zamiast botoksu itp. Szkoda że na KWC nie było składów
|
|
|