2011-11-06, 11:07
|
|
Zakorzeniona
|
Dot.: stosunki finansowe z rodzicami, prosze o rady
Cytat:
Napisane przez pumpkin_pie
za każdym razem kiedy czytam takie historie - studiuję + pracuję jest mi wstyd... może moje zdolności intelektualne są mniejsze, może coś jest ze mną nie tak, ale nie daję rady w takim systemie. Nawet kiedy robię jakieś zlecenia, to kończy się często na nieprzygotowaniach na uczelni, zaniedbaniu stosunków z tż i ogólnie samymi złymi rzeczami. masz rację - świadomość posiadania własnych funduszy jest bezcenna (przekonuję się o tym co roku podczas wakacji). Jednak to dla mnie póki co nie do przejścia 
|
No niestety, nie jest to łatwe, ale ja zauważyłam, że im więcej mam na głowie, tym lepiej jestem zorganizowana. Każdy moment wykorzystuję na naukę - przerwę w pracy, czas przed pracą, po pracy. Oprócz tego robię prawo jazdy, na które też musiałam sama zarobić I udzielam się w wolontariacie. Naprawdę można na wszystko znaleźć czas, tylko trzeba się skupić. Ty jednak nie musisz się utrzymywać samodzielnie (w sensie opłacać mieszkania), więc nie musisz pracować jak ja praktycznie na pełny etat. Wystarczyłoby w sumie, żebyś miała te 200 zł miesięcznie tych swoich własnych pieniędzy, a tyle można w weekend jeden zarobić
|
|
|