2006-11-07, 13:18
|
|
Zadomowienie
|
Dot.: Dzieci wrzesień - październik 2006
Witaj Misia Im nas wiecej tym razniej Jak znajdziesz chwilke to pochwal sie swoja Zuzia.
Natan jest uroczym chlopcem a Filipek Linijki - ma slodziutka buzke i ten usmiech .
Ehhh, malenstwa sa po prostu sliczniuchne - az zal pomyslec ze kiedys wyrosna z nich duze najpierw przedszkolaki, potem nastolaty, potem..... i zostaniemy babciami tak, tak czas leci czasem az za szyko.... 
Ja nie dostalam skierowania na usg bioderek, a akurat chcialam bo troche mam hopla na tym punkcie.Wlasnie ciagle mi sie zdaje ze faldki sa nierowne. I jeszcze tak cos w kolanku malej czasem jakby przeskakuje. (takie mam wrazenie) ALe lekarka po sprawdzeniu bioderek stwierdzila ze nic nie wskazuje by bylo usg potrzebne.
My na szczepienie idziemy w 8 tygodniu i standardowo szczepia nas przeciw dyfterii, tezcowi, kokluszowi, paralizowi dzieciecemu, i jeszcze jedno czego tlumaczenia nie znalazlam :-( - haemophilus influanze (to zreszta lacinska nazwa) To jedna szczepionka a druga wlasnie przeciw pneumokokom (ale nie wszystkim rodzajom).
Co do ubierania - wlasnie ubieram na cebulke, ale staram sie nie za cieplo zeby nie przegrzac. W zimniejsze dni zakladam na pajacyka cienki sweterek i na to kurteczke.
Werandowanie u mnie by w gre nie wchodzilo :-( Bo nie wiem czemu ale wychodzeniu na spacer towarzyszy zawsze niesamowity rytual krzykow Asienka uspokaja sie dopiero gdy zaczynam jechac wozkiem. Ale jechac nie kolysac... I prawie natychmiast zasypia.
Buziaki dla wszystkich
Show me how to love like you have loved me
|
|
|