Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - BEZROBOTNI łączmy się część 3
Podgląd pojedynczej wiadomości

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-11-06, 18:23   #3758
cherrry2009
Zakorzenienie

Dot.: BEZROBOTNI łączmy się część 3

Cytat:
Napisane przez invisible_01 Pokaż wiadomość
Oczywiście przesada w żadną stronę nie jest dobra i "fikuśne" CV, na którym nie da się oka zawiesić na dłużej niż 10 sekund, bo razi, jest również złe, ale pomyśl sama - CV przychodzi na dane stanowisko setki i każde wygląda tak samo. Pracodawca nie będzie czytał każdego dokładnie, raczej na pewno przeczyta tylko kilka. Chyba, że go swoim zainteresujesz. Często samo to, że ktoś Twoje CV przeczytał i zauważył, to duży sukces, bo chyba każda z nas wie, jak często pozostają one bez odzewu. Gdybym była pracodawcą, to chciałabym mieć pracownika, który jest na swój sposób oryginalny, który czymś potrafi mnie zaintereseować. Miałam CV bardzo podobne do Twojego i nikt mnie na rozmowy nie zapraszał. Podrasowałam je jednak i dostałam pracę w wydawnictwie językowym, czyli zgodne z moim wykształceniem. Poszukiwali tylko 5 osób, CV złożyło setki. Pani prowadząca rekrutację powiedziała mi, że patrząc na moje CV od razu pomyślała, że jestem osobą kreatywną i że kogoś takiego właśnie potrzebuje.
To o czym piszesz nie zawsze się sprawdza, wszystko zależy od firmy, i co najważniejsze od pracodawcy.